Part dels 1.151 afectats per la intoxicació massiva d'aigua envasada son de Tarragona

El brot de gastroentirits agafa més proporcions i abasta 190 empreses. Els afectats presenten nàusees, vòmits, dolor abdominal, diarrea i febrícula, tot i que també hi ha algun cas de febre alta

19 mayo 2017 19:37 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els afectats pel brot de gastroenteritis transmès a través d'aigua envasada per l'empresa Eden Spring ja són 1.151 persones de 190 empreses de Barcelona ciutat, la seva àrea metropolitana i alguns punts de la demarcació de Tarragona, segons el darrer balanç que ha fet el Departament de Salut aquest dilluns. Els resultats de les analítiques encara es desconeixen, tot i que el gruix de la investigació anirà a càrrec de les autoritats d'Andorra, ja que és on suposadament hi va haver la possible font de contaminació. El brot va començar l'11 d'abril i en principi és de caràcter lleu. Els símptomes que han mostrat els afectats són nàusees, vòmits, dolor abdominal, diarrea, febrícula i algun cas amb febre alta, amb 38,9 graus.

L'embotelladora Eden Spring Espanya va iniciar una retirada preventiva de sis lots d'ampolles d'aigua provinent de la deu Font d'Arinsal d'Andorra a l'àrea de Barcelona i Tarragona després de tenir constància del brot. En un comunicat divendres passat, l'empresa va detallar que aquests lots contenien 6.158 ampolles, que es repartir a 925 clients a l'àrea de Barcelona i Tarragona durant els dies 7, 8, 11, 12 i 13 d'abril. Com a mesura preventiva, Eden va interrompre el subministrament des d'aquesta deu.

Eden Springs Espanya subministra serveis d'aigua i cafè a més de 45.000 empreses i domicilis a Espanya des de l'any 2000. Anualment reparteixen un milió i mig d'ampolles a clients de tot Espanya. La companyia forma part del Grup Eden Springs, amb prop d'1 milió de clients en els 18 països que opera i que actualment se serveixen des de 28 deus diferents.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC) va informar divendres que investiga el brot que s’ha produït en diferents empreses de les demarcacions de Tarragona i de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Els afectats presenten nàusees, vòmits, dolor abdominal, diarrea i febrícula, tot i que també hi ha algun cas de febre alta. Els serveis de Salut Pública estan fent una investigació epidemiològica dels casos i estan desplegant un conjunt d’actuacions per controlar el brot, segons el Departament de Salut. Entre aquestes actuacions destaquen inspeccions per verificar la retirada dels lots afectats i la recollida de tota la informació de les empreses afectades i la distribuïdora.

 

Comentarios
Multimedia Diari