Poetitza't, el primer festival de poesia a Tarragona

La ciutat celebra del 13 al 16 d’aquest mes Poetitza’t, el primer certamen de versos amb recitals, tallers i activitats per a tothom. El primer tast, un concurs de poesia que ja està en marxa

08 junio 2019 09:28 | Actualizado a 08 junio 2019 09:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tot va començar amb un fil de Twitter. «L’escriptor Òscar Palazón li ho va enviar a les llibreries demanant-los la seva opinió sobre un hipotètic festival de poesia a Tarragona», explica la poetessa Conxita Jiménez. Va ser només l’inici.

Efectivament, les llibreries es van engrescar amb la proposta, però no van ser les úniques. També biblioteques, locals privats, institucions, autors i autores, molts.

De resultes i en poc més de dos mesos neix Poetitza’t, el primer festival dedicat a la poesia a la ciutat de Tarragona que se celebra del 13 al 16 d’aquest mes, és a dir, des de dijous vinent fins diumenge

A més a més de la Conxita, a Poetitza’t hi participen creadors com ara Francesc Valls-Calçada, Miquel Pujadó, Mònica Miró, Dolors Miquel, Roser Guasch, Pol Guasch, Núria Freixa, Mireia Calafell, Aramaisesap, l’Escola de Lletres de Tarragona i la Xarangueta Els Guirigalls. 

El primer tastet del certamen ja està en marxa a través de les xarxes socials, on Poetitza’t està molt present (Twitter @poetitza; Instagram @poetitza’T). És justament a Twitter on els poetes i poetesses de tot arreu poden participar en el concurs de Poesia en un tuit (amb els hastags #PoetitzaT #PoetitzaTgn).

«Convidem a tothom», anima Conxita. D’altra banda, des del col·lectiu també es fa una crida a tots els autors a assistir al seguici poètic de diumenge, «d’aquí i de fora, per compartir visions, establir contactes i conèixer la poesia d’altra gent, no només del territori», manifesta Conxita. «Sortirem de la Catedral, anirem parant amb una xaranga per diferents llocs emblemàtics com ara la plaça de la Font o el Balcó del Mediterrani i al Serrallo farem el recital final amb el vermutet. Anirem fent grupets i recitant, portant versos i alegria per tots els racons» exhortant els ciutadans a poetitzar-se.

Concurs i seguici són només dues de les activitats del festival. Recitals dels diversos escriptors, tallers de poesia, infantil amb jocs però també juvenil i transgressora així com espectacles de versos musicats són altres de les propostes per a totes les edats i públics.

D’altra banda, des del col·lectiu destaquen el suport de tots els col·laboradors. Poetitza’t ha sorgit de forma espontània i se celebra gràcies a l’altruisme dels seus implicats. Però neix amb una vocació de continuïtat i de consolidació a Tarragona com és el cas dels certàmens de Sitges o Barcelona.  

Els organitzadors d’aquesta primera edició són les llibreries La Capona i Adserà, l’Escola de Lletres i les biblioteques de Tarragona i Torreforta. D’altra banda, el certamen compta com a col·laboradors amb l’Ajuntament de la ciutat, la Casa de les Lletres, Omnium, Editorial Barcanova, l’INS Pere Martell, la Xarangueta Els Guirigalls, el Bar Doce Topos i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. 

 

AGENDA

De l’1 al 13 de juny. Concurs de Poesia en un tuit. Amb els hastags #poetitzat #poetitzaTgn

Dijous, 13. Francesc Valls Calçada. Casa de les Lletres (19.30h); Poesia infantil amb Núria Freixa. Biblioteca de TGN (17.30h).

Divendres, 14. Poesia infantil amb Núria Freixa. Biblioteca de Torreforta (17.30h); Mireia Calafell i Pol Guasch. La Capona (19h); Aramaisesap Companyia diversartística. Bar Doce Topos (21h).

Dissabte, 15. Conxita Jiménez. Biblioteca de TGN (10.30h); Mònica Miró. Casa de les Lletres (12h); Íngrid Ventura amb poesia juvenil i transgressora. Casa de les Lletres (19 a 21 h); Miquel Pujadó, espectacle poètic-musical. Llibreria Adserà (19h); Dolors Miquel. Colla Jove Xiquets de Tarragona (21h).

Diumenge, 16. Seguici poètic per TGN des de la Catedral (11h); Recital i entrega de premis La poesia en un tuit. Serrallo (12.30h); Veus de poeta dedicat a Roser Guasch amb Lluïsa Julià, Pemi Rovirosa, M.Teresa Baltasar, Joan Descals i Rafael López-Monné Casa de les Lletres (19h). 

Comentarios
Multimedia Diari