Preocupació per l’estat de l’edifici de l’escola Eladi Homs de Valls

Un dels projectes que hi ha damunt la taula és adequar la casa del conserge en aules d’estudi, però es desconeix el termini d’execució. L’Ajuntament avançarà 500.000 euros en total per a aquest centre i per al Baltasar Segú

08 junio 2019 12:54 | Actualizado a 11 junio 2019 16:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’escola Eladi Homs de Valls és un centre inclusiu i un referent. És d’una línia i està formada per tres grups d’educació infantil, sis de primària i cinc SIEI (Suport intensiu escolarització inclusiva). 
El centre es va inaugurar el curs 1985-1986 com a escola d’integració, amb la funció d’atendre la població escolar del barri on s’ubica i, alhora, nens i nenes amb necessitats educatives especials de la comarca de l’Alt Camp. L’estat de l’edifici preocupa el centre, les aules s’han quedat petites, i diuen que hi ha moltes mancances. Des de l’AMPA reclamen una nova escola o que facin més manteniment.

«Per exemple, les finestres no tanquen bé i això és un problema», manifesten. Una altra de les demandes de l’Eladi Homs és ser un centre d’alta complexitat. Això  ho atorguen a centres que tenen necessitats específiques. «Aquí hi ha nens que van amb cadira de rodes i a la classe hi caben justos, o han d’anar a fora», diuen els pares.

Si fossin un centre d’alta complexitat tindrien més recursos, més professorat, vetlladores i més facilitats. La directora del centre, Esperança Amill, lamenta que «tenim un edifici dels anys 80 i potser s’hauria de fer un pla i amb una temporització. Per exemple, ara tenim el projecte de la casa del conserge però no sabem quan s’executarà». 

 L’Ajuntament ha promès avançar 500.000 euros en total per a dues escoles de la ciutat: l’Eladi Homs i el Baltasar Segú. En el cas del Baltasar Segú s’ha de fer una nova cuina i sala menjador, la reconversió de la casa del conserge en aules d’estudi, la instal·lació d’un ascensor, la renovació de tots els tancaments de l’edifici i la creació de noves aules per al segon cicle d’educació infantil. A l’Eladi Homs amb l’actuació es convertirà la casa del conserge en aules d’estudi, es renovarà la totalitat dels tancaments de l’edifici, s’adequarà la instal·lació elèctrica i es renovarà la caldera de calefacció. El consistori es fa càrrec del manteniment, i la Generalitat de les inversions. Per aquest motiu aquests diners es retornaran a l’Ajuntament. El regidor en funcions d’ensenyament a l’Ajuntament de Valls, Martí Barberà, remarca que «volem que les instal·lacions de tots els centres de Valls siguin dignes, i per això avançarem aquests diners». Fa uns dies la directora del centre, tècnics, pares i mares de l’AMPA van mantenir una reunió amb el director dels Serveis Territorials, Jean-Marc Segarra i van resoldre alguns dubtes.

Els serveis territorials d’Ensenyament apunten que «l’objectiu és arribar amb convenis amb l’Ajuntament i fer una planificació clara de les actuacions que s’han de fer, tant de manteniment com d’infraestructures». Aquest dilluns es reunirà el Departament d’educació amb l’Ajuntament i els diferents tècnics en una taula mixta i es posarà damunt la taula el conveni per avançar diners per les instal·lacions. «Esperem que ens informin de les noves actuacions. Si hem de tenir una nova escola d’aquí a deu anys, que ens ho diguin», reclama un pare de l’AMPA. Aquests problemes fa anys que preocupen el centre. Confien que se solucionin els problemes i s’arribi a una entesa entre totes les parts i s’executi finalment la casa del conserge.

Comentarios
Multimedia Diari