Puigpelat dignifica una de les entrades al poble i que enllaça amb l’entorn del Pi

Les obres, que han costat 84.450 euros, han consistit en la instal·lació de llums led. La consellera Àngels Chacón les inaugurarà avui

28 agosto 2020 18:00 | Actualizado a 29 agosto 2020 07:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Nou pas el que s’ha donat amb la finalització de les obres de millora de l’enllumenat de la zona del carrer Muralla de Puigpelat. No solament s’ha dignificat una de les entrades al municipi sinó que, paral·lelament, s’està endreçant l’entorn del Pi, que ha de servir com a Centre d’Interpretació de la Pedra Seca. Els treballs de canvi de llums seran inaugurats avui per la consellera de Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

En els darrers anys, l’Ajuntament de Puigpelat està endreçant, adequant i dignificant l’accés al nucli urbà des de la seva entrada oest. Es va començar amb les obres de recuperació del camí dels Retorts. Després es va seguir amb el projecte d’adequació de l’entorn del Pi de Puigpelat per a la seva interpretació cultural, tradicional i històrica, per tal que aquest indret sigui de nou un lloc de trobada per tots els vilatants en el seu dia a dia. A part, possibilitarà la recuperació d’una part del casc antic i esdevindrà també un reclam turístic per al municipi. Aquest projecte està actualment en marxa.

I un tercer pas –el que ara s’ha acabat i s’inaugurarà avui– consisteix en el projecte d’enllumenat ornamental al carrer Muralla –que no té il·luminació–. El seu àmbit comprèn també les escales d’accés al Portal i les del carrer Tomb de Muralles, que sí tenien llum però que es canviarà per les bombetes led, assenyala al Diari l’alcaldessa, Marta Blanch. Afegeix que tot i que el carrer porta el nom de ‘Muralla’, aquesta està pràcticament desapareguda, «sí que el portal és original del segle XIII. També queden algunes parets».

Bona part de la il·luminació led es col·locarà al terra i projectarà la llum –al carrer perimetral que va a parar al Pi–, mentre que també s’instal·laran balises, que aniran encastades al muret existent.

El projecte va sortir a licitació per 112.948,58 (136.667,78 amb IVA) i es va comptar amb una subvenció de Presidència de la Generalitat de 39.900 euros. S’hi van presentar tres empreses i la guanyadora va oferir 84.450,00 euros.

La festa

I per inaugurar aquesta obra es comptarà avui amb la presència de la consellera de la Generalitat de Catalunya. Àngels Chacón anirà en primer lloc a l’ajuntament, on signarà en el Llibre d’Honor. Seguidament hi haurà una actuació musical i es procedirà a l’encesa de llums. Finalment, es llençarà un castell de focs artificials.

Marta Blanch recorda que és un pas més per recuperar els espais i marges de la pedra seca en un projecte comarcal –que afecta vuit municipis– i que rep subvenció dels fons Feder.

Comentarios
Multimedia Diari