Recullen firmes en contra de la nova variant entre Almoster i la Selva

19 mayo 2017 18:28 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La polèmica entorn del projecte de la nova circumval·lació entre Almoster i la Selva del Camp continua. Dimarts es va celebrar una reunió informativa a Almoster, amb la presència de veïns i pagesos del municipi, així com altres afectats, per explicar els detalls del projecte de la carretera que proposa la Diputació de Tarragona. De fet, l’ens supramunicipal va aprovar, en el plenari del mes de juliol, l’Estudi Informatiu de la variant d’Almoster i el condicionament de la carretera T-3231 entre els dos municipis.

El document proposa tres alternatives, centrant-se en la número dos que contempla la construcció d’un traçat paral·lel a l’actual. «És un despropòsit tenir dues carreteres quan es pot millorar la que ja existeix», explica Alexandre Arnau, impulsor del grup de veïns afectats. Així mateix, Gepec i Xarxa Sud, la Plataforma no a la MAT i Unió de Pagesos han expressat el seu suport als veïns.

És per aquest motiu, que els afectats ja han començat a signar les al·legacions en contra de l’alternativa número dos que contempla el projecte de construcció. De fet, el període d’informació pública acaba el pròxim dijous 25 d’agost. «Hi ha al·legacions conjuntes, d’entitats i de particulars i que bàsicament se centren en la defensa del medi ambient i la defensa del paisatge», afirma.

En aquest sentit, els veïns d’Almoster que vulguin signar en contra de la nova variant poden fer-ho al forn de pa Vilarrubí, mentre que els afectats de la Selva del Camp poden adreçar-se fins a diversos punts, que són la botiga Espígol i Fruites La Selva.

Alexandre Arnau assegura que l’estudi descarta la tercera alternativa, és a dir, la millora de la carretera al·legant que seria necessària una major inversió econòmica. «Ningú parlar del que valdrà mantenir la carretera vella si finalment es decideix construir un nou traçat», critica i afirma que «el que farem és doblar despeses».

Els afectats de la Selva del Camp i d’Almoster busquem el suport d’altres entitats que vulguin sumar-se a aquesta causa i defensar un model territorial. En aquest sentit mantenen el diàleg obert amb els alcaldes dels municipis d’Almoster i la Selva del Camp. «Els hem invitat a sumar-se a la comissió de treball per acostar posicions amb la Diputació de Tarragona i trobar una solució», afirma Alexandre Arnau.

Una altra de les qüestions que preocupa els veïns i pagesos afectats són les possibles expropiacions que s’efectuarien si es construís una nova variant. L’impulsor del grup de veïns afectats xifra en 7 les hectàrees de cultiu que es veurien afectades.

«Si es decidís millorar la carretera T-3231 els terrenys afectats serien 0,4 hectàrees», assegura i afegeix que «demanem sentit comú i lògica a l’administració, perquè la defensa i la preservació del territori ens portarà més recursos i qualitat de vida».

 

sfornos@diaridetarragona.com

Comentarios
Multimedia Diari