logo
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Els Xiquets del Serrallo, els reis del Pilar caminant

Pendents del temps L’actuació castellera de la Mercè i els tradicionals Pilars caminant van estar marcats per la meteorologia, i per això es va decidir fer només una ronda de castells, en lloc de tres com s’havia dit el dia abans

| Actualizado a 24 septiembre 2022 19:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Pendents del temps i amb decisions a última hora per avançar-se a les prediccions meteorològiques. Així va començar l’actuació de La Mercè, que reuneix les 4 colles castelleres de la ciutat: els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. És una actuació on les rondes de castells passen en segon pla per deixar el protagonisme als Pilars caminant que van des de la Catedral fins a l’Ajuntament de Tarragona. Un dels al·licients d’aquest 2022, era poder veure el 25è Pilar caminant consecutiu, sense tenir en compte els dos anys de pandèmia, dels Xiquets del Serrallo, que feien història.

Inicialment, s’havien de fer tres rondes de castells, ja que el dia anterior, el 23 de setembre, s’havia anul·lat la diada castellera arran de la pluja. Però les quatre colles de la ciutat, van consensuar el mateix matí, fer només una ronda i donar prioritat als Pilars caminant. Aquesta decisió no va tenir la mateixa rebuda per tothom, però la treva de la pluja va permetre que es poguessin baixar els quatre pilars.

Els Xiquets de Tarragona eren els primers a obrir l’única ronda de castells, ja que aquest dia l’ordre és segons l’antiguitat de la colla. Els matalassers apostaven pel 5d8, que descarregaven sense cap problema, perquè era una postal. La Jove de Tarragona era la segona en portar castell a la plaça de les Cols. Els de la camisa lila descarregaven el 4d8, que tampoc els suposava cap entrebanc. Els Xiquets del Serrallo, ja pensant en la jornada de dissabte del Concurs de Castells, executaven el 3d7. El castell era molt plàcid, demostrant que pujar-lo un pis més, així com demanava la colla en descarregar-lo, és una possibilitat de cara la setmana que ve. Acabaven aquesta primera i única ronda de castells els Castellers de Sant Pere i Sant Pau amb el 3d8, estructura que descarregaven, mostrant una vegada més, una gran seguretat.

Acabada la ronda de castells arribava el moment més esperat per la gran quantitat de públic que hi havia entre la plaça de les Cols fins a la plaça de la Font: els Pilars caminant. Els matalassers muntaven el seu pilar i començaven a pujar les escales amb relativa seguretat. Al tram final protagonitzaven una arribada èpica amb quasi queien dos cops a la plaça de la Font. I un cop ja a davant l’Ajuntament hi havia un petit ensurt amb l’enxaneta, que queia quan l’estaven pujant al balcó del consistori amb la faixa.

Un recorregut més plàcid tenia la Jove de Tarragona. Els de la camisa lila havien de rectificar algun peu un cop a dalt de les escales que van cap a la Catedral, però a partir d’aquí agafaven velocitat de creuer i presentaven molta seguretat. Així doncs, aconseguien el cinquè consecutiu.

Els Xiquets de Serrallo volien continuar sent els reis del Pilar caminant. Els del barri mariner anaven al seu ritme, però amb tranquil·litat. Arribaven a la plaça de la Font entre aplaudiments i ovacions. L’enxaneta no pujava el balcó amb la faixa, però després hi sortia per rebre el reconeixement i els càntics dels diferents membres de la colla que celebraven aquest quart de segle fent arribar el Pilar. Es veien moltes cares de felicitat i fins i tot llàgrimes d’emoció, i un dels baixos, i també cocap de colla dels Xiquets del Serrallo, Nil Martínez, explicava que havia tingut un «xic de nervis», però que això era fer història a la ciutat.

Els últims en fer arribar el pilar, però els més ràpids com ja ens tenen acostumats, eren els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Un cop havien coronat a pd4 començaven a baixar-lo ràpid, i arribant a l’Ajuntament a gran velocitat. Tots els pilars arribaven.

Comentarios
Multimedia Diari