Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’espineta amb caragolins i el Chartreuse omplen la plaça del Rei

L’Àliga va lluir un cartell amb el missatge ‘Contenta de tornar-vos a veure’, durant la Baixada de l’Àliga

22 septiembre 2022 11:27 | Actualizado a 22 septiembre 2022 11:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plaça del Rei va ser ahir un dels epicentres de la festa major de la ciutat. El dia començava amb un dinar d’espineta amb caragolins, per celebrar l’efemèride de l’arribada del Braç de Santa Tecla a Tarragona, ara fa 701 anys. Per fer-ho, l’entitat organitzadora de l’acte, Chartreuse Diffusion, va comptar amb els elements més tarragonins de caràcter gastronòmic. El plat principal va ser obra de l’equip del Llagut, un restaurant de la plaça del Rei. El Gremi de Forners i el de Pastissers de Tarragona van oferir el pa i els postres, respectivament. A més, es va poder fer un tast de vins de la DO Tarragona. El dinar tenia un sentit solidari, ja que tots els diners recaptats van anar a parar a La Muntanyeta, el centre de paràlisi cerebral.

Unes hores més tard, la plaça es tornava a omplir per viure un dels actes més mítics de la festa: el Cafè, copa i puro per un duro. Una cita on era imprescindible presentar-se amb un duro dels d’abans. El grup musical Versió.cat va amenitzar la tarda amb els millors temes de pop i rock català.

Per altra banda, després del Pregó i dels tres coets d’avís, era el torn de l’Arrencada dels Gegants pels carrers més cèntrics de la ciutat.

L’Àliga es retroba amb la ciutat

Finalment, a mitjanit, l’Àliga de Tarragona, i la resta d’elements que participen en la Baixada de l’Àliga, van retrobar-se amb els tarragonins després de tres anys. Durant tot el recorregut, la bèstia daurada va lluir un cartell on es podia llegir Contenta de tornar-vos a veure. A més, l’Àliga, en aquesta edició, va voler homenatjar a totes aquelles persones que van morir durant la pandèmia, especialment recordar al dissenyador gràfic Pitu Pérez, autor del logo de l’Àliga, qui va morir el passat mes de gener. Precisament per tot això, l’Àliga portarà un pom de flors blanques al bec.

L’aliguer Oriol Sánchez va ser l’encarregat de baixar les escales de la Catedral

L’Oriol Sánchez va ser l’aliguer encarregat ahir de baixar l’Àliga per les escales de la Catedral, un moment molt emotiu per tots els tarragonins. Sánchez és portador des de l’any 2006 i la d’ahir va ser la tercera ocasió en què baixava l’element, després de les edicions del 2013 i el 2018.

A més, la principal novetat de la Baixada d’ahir va ser el nou sistema de megafonia que l’Ajuntament va instal·lar durant tot el recorregut. Els altaveus recordaven als presents algunes de les recomanacions necessàries perquè l’acte fos exemplar. La Guàrdia Urbana i Protecció Civil també van reforçar el dispositiu per evitar que entressin llaunes i botelles durant l’itinerari.

I avui, dia fort

Avui, Tarragona viurà un dels dies forts de la Tecla. A les 12 h serà el torn de l’Entrada dels Músics des del portal del Roser. A les 18.30 h tindrà lloc la primera representació del Ball de Dames i Vells i, tot just després, començarà la Cercavila de Santa Tecla. La nit estarà protagonitzada per les orquestres Band de Coll i La Cosa Nostra, que actuaran a la plaça de la Font.

Comentarios
Multimedia Diari