Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Savinosa: Hub cultural

  Seria un gran encert ubicar allí el Conservatori o l’Escola d’Art, no només per la ciutat, sino per tot el territori

  20 agosto 2022 19:52 | Actualizado a 21 agosto 2022 09:32
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Per enèsima vegada llegeixo a les pàgines del Diari que per la Savinosa hi ha un nou projecte. No ens enganyem, qualsevol projecte serà sempre més il.lusionant que la situació actual i dels darrers 50 anys i, per tant, a mi, com a Tarragoní «obsessiu» en els canvis positius per la ciutat, ho miro amb ganes i anhel. Però és que en aquest cas ens parlen d’un Hub Cultural! Entendreu que això encara em dona més «trempera». Posar-hi allí el Museu d’Art, el Conservatori, l’Escola d’Art, l’Auditori.. Tot allò que depèn de la Diputació, i perquè no, d’alguna altra disciplina que no només sigui la Diputació la titular, sembla, pel que he llegit que seria la intenció.

  Doncs, la veritat, crec que és un gran encert, no només per la ciutat, sinó per tot el Territori (soc dels que crec, i de fa molt temps, que la ciutat real és aquella formada des de Torredembarra fins Cambrils amb el nucli Central de Tarragona/Reus/Vila-seca). Crearia unes sinèrgies que potser encara no som capaços ni d’imaginar. Tant el Conservatori, i crec que l’Escola d’Art també, són edificis que van fer i fan molt bé la seva tasca, però que han quedat petits i obsolets. Potser per molts (d’una certa edat) la Savinosa està a «les afores», però no és així. Si ens mirem la ciutat gran (com he parlat abans) incorporem un nou espai a la centralitat, això sí, que estigui ben comunicat amb transport públic(el gran dèficit de la nostra Area metropolitana).

  Tornant al Hub Cultural, crec que, sobretot a nivell del que conec més, –la música–, hi ha dos aspectes molt importants: la part educativa, a on amb un nou i modern Conservatori poden guanyar més espai físic i de trobada tant les classes individuals com col.lectives. Però, personalment, el més important per a mi, seria plantejar-se seriosament i amb poc marge de temps la creació d’un conservatori superior. Penseu que els estudis superiors de música són equiparables als estudis universitaris; doncs bé, si a Catalunya tenim les Universitats esteses per tot el territori, de conservatoris superiors només n’hi ha dos, i tots dos a Barcelona (ben al contrari que al País València, on cada demarcació té el seu conservatori superior). Crec que la segona Àrea Metropolitana de Catalunya té el dret i la obligació de plantejar-s’ho. Els nostres joves necessiten oportunitats a prop de casa i no només lluny d’ella (que també).

  No ens enganyem, qualsevol projecte per la Savinosa serà més il·lusionant que la situació que hem viscut els darrers cinquanta anys

  L’altre aspecte del projecte que vaig llegir i considero molt important és la creació d’un auditori, que no només estèticament al costat del mar pot ser una maravella, si no que és un equipament molt reclamat a la ciutat de tants anys enrere. On serveixi per tenir una programació estable i de nivell, on totes les agrupacions i, sobre tot, del conservatori mig i superior ho puguin utilitzar. I, finalment, que serveixi per tenir una seu estable a la que crec hauria de ser l’Orquestra Simfònica de Tarragona: pública, professional, i que doni sortida a tants músics excel·lents que donen les nostres comarques i que han de marxar fora per manca d’oportunitats. Catalunya només té 3 orquestres estables professionals... i les tres estan situades a Barcelona. Si ens creiem el que som hem de lluitar i reclamar per tenir també Cultura de nivell.

  Bé, per acabar deixeu-me tenir il.lusió (potser soc un il.lús) que en poc temps tindrem un centre cultural a la vora del mar, tal com es mereix Tarragona. Anem desencallant temes. Tots hi sortim guanyant.

  Comentarios
  Multimedia Diari