S'instal·larà una oficina de turisme a l'antiga peixateria de Vila-rodona

La rehabilitació d'aquest espai ha sigut una de les principals actuacions que l'Ajuntament ha dut a terme en el context del programa 'Viu al Poble', del Departament de Governació

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El local de l’antiga peixateria municipal de Vila-rodona, a l’Alt Camp, es convertirà en la futura oficina de turisme del municipi. És per aquest motiu que l’edifici ha estat rehabilitat recentment. Les obres han comptat amb un pressupost de 51.679 euros i han estat executades pel constructor Tomàs García Escudero.

A través d’aquesta actuació s’ha fet una rehabilitació integral de l’edifici, situat a la cantonada entre el carrer de les Hortes i la plaça dels arbres, adjunt a l’església parroquial de Santa Maria.

L’immoble, que és de planta baixa, compta amb un exterior pintat seguint l’estil dels dibuixos modernistes, una època que el municipi ha rememorat en els darrers anys a la Fira i altres esdeveniments sota el lema ‘La Vila-rodona de 1900’.

A través de la rehabilitació, s’ha recuperat l’estil antic d’aquesta peixateria, però al mateix moment s’ha volgut també modernitzar el seu aspecte. A més a més, el seu interior ha estat equipat amb sis expositors on es mostren les ofertes turístiques i comercials amb què compta Vila-rodona, com els espais naturals del Gaià, elements patrimonials o la ruta dels cellers i la del Cister.

 

‘Viure al Poble’

Les obres han estat realitzades en el context de ‘Viure al Poble’, un programa del Departament de Governació i Relacions Institucionals. L’objectiu d’aquest instrument d’intervenció integral és millorar la qualitat de vida i el benestar de la població dels municipis petits i mitjans i, en especial, de les zones rurals de Catalunya. En aquest sentit, Vila-rodona ha dut a terme vuit actuacions que han suposat una inversió total de 639.116 euros.

El programa ha estat finançat en un 50% per l’ajut FEDER de la Unió Europea, en un 45% per l’Ajuntament de Vila-rodona i en un 5% per la Generalitat de Catalunya.

La rehabilitació de la peixateria ha estat una de les obres principals, però a més a més, el municipi n’ha realitzat d’altres. Per exemple, s’han pavimentat carrers i places, s’ha renovat l’enllumenat públic, s’ha rehabilitat un antic celler o s’ha reestructurat el Museu de la Vila. El programa va culminar el 2014.

Comentarios
Multimedia Diari