Surt a licitació la redacció del Pla Integral de la Part Baixa de TGN

Aquest procés tindrà una durada de 16 mesos i l’objectiu és fomentar la participació

| Actualizado a 20 abril 2021 05:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Part Baixa de Tarragona es veurà immersa en un procés de transformació a tots els nivells: en urbanisme, habitatge, equipaments públics, infraestructures urbanes, espais públics i zones verdes, en accessibilitat, mobilitat, en el teixit comercial, en patrimoni i turisme cultural. Aquest és l’objectiu de la redacció del projecte que ahir sortia a licitació i que tindrà una durada de 16 mesos. «Després del POUM, és el projecte participatiu més ambiciós del mandat», subratlla el conseller de Territori, Mobilitat, Sostenibilitat i Espais Públics, Xavier Puig. I afegeix: «Hi haurà participació, però també expertesa. Es tracta d’un full de ruta per anar fent front les inversions que fan falta per transformar de dalt a baix la Part Baixa i, per tant, el centre de la ciutat. Aquest projecte serà un revulsiu per Tarragona. En definitiva, aquest pla dibuixarà el full de ruta pels propers 10-15 anys».

L’Ajuntament de Tarragona, conscient de l’actual situació del barri, es planteja amb aquest Pla Integral les actuacions necessàries per rehabilitar l’estructura social, cultural, econòmica i urbana del barri. Mitjançant un procés participatiu vol aprofundir en l’anàlisi dels problemes actuals per poder presentar propostes que permetin revertir la situació actual.

La proposta per a l’elaboració del pla contempla diferents fases en funció dels participants i contingut. Tot i la importància de la participació dels veïns en la seva preparació, es preveuen fases internes d’anàlisi i estudi de les propostes així com un treball de camp per part de l’empresa adjudicatària. En aquest sentit, la primera fase consisteix en plantejament de la problemàtica del barri, així com l’establiment dels objectius i calendari de treball. La segona fase abordarà de ple el procés participatiu i treballs de camp. «Serà en aquest moment quan ens reunirem amb els veïns i associacions del barri per fer un plantejament conjunt dels problemes de la Part Baixa», explica el conseller Puig. La tercera fase estudiarà la viabilitat de les propostes i, finalment, la quarta serà la de l’aprovació definitiva.

Comentarios
Multimedia Diari