Campanyes de donació de sang en solidaritat amb els infants que pateixen leucèmia

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir  el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia

| Actualizado a 28 junio 2020 09:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir  el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

Tarragona és un dels municipis catalans que més suport ha fet a la donació de sang durant l’estat d’alarma. Els dies 22 i 23 de juny, la ciutat tornarà a acollir una campanya especial a al Recinte Firal de Tarragona, dilluns de 17 a 21 i dimarts en l’horari matinal.

A més, la campanya ve motivada pel cas de l’Adrià, un nen de 6 anys de Cambrils que ha passat els darrers mesos buscant un donant de moll d’os per poder tractar la leucèmia que pateix. Finalment ha trobat una persona compatible a Alemanya i ja ha estat trasplantat. Mentre, ell i la seva família continuen donant suport a campanyes de donació de sang i moll d’os com la de Tarragona per sensibilitzar sobre aquesta necessitat.

Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

Més de 500 donacions

Les campanyes de donació en suport al cas de l’Adrià van començar el 28 d’abril a Cambrils. Les persones com l’Adrià necessiten sang i components sanguinis per al seu tractament.

Des de llavors, més de 300 persones s’han registrat com a donants de moll d’os i més de mig miler han donat sang.

Campanyes amb mesures de seguretat

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Comentarios
Multimedia Diari