Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tarragona elabora el ‘Llibre blanc’ de les seves platges

Una dotzena d’autors analitzen el potencial de les platges per millorar-ne els usos i la seva protecció ambiental, tot incorporant la tecnologia i una gestió integral eficient

| Actualizado a 23 diciembre 2022 12:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha elaborat el Llibre blanc de les platges intel·ligents de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Es tracta de la primera publicació que a Catalunya aborda aquesta qüestió a través d’una gestió eficient i integral de les platges amb la incorporació d’eines tecnològiques.

El document aprofundeix en el potencial de les platges per tal de millorar l’experiència de les persones usuàries i en especial les famílies, amb una aproximació integral, sostenible i que procuri la protecció d’aquests entorns naturals.

El document és accessible per a tots els agents turístics interessats i per a tot el públic en general, a través dels llocs web https://costadaurada.info/llibreblanc i https://terresdelebre.travel/llibreblanc.

Oferir serveis i experiències durant tot l’any amb oferta especialitzada per a les famílies, comptar amb sistemes d’informació i gestió integrada dels serveis de les platges per millorar l’ús sostenible d’aquest recurs o disposar d’eines accessibles per al públic amb informació en temps real són només algunes de les propostes i recomanacions que s’inclouen en aquest document.

Pel que fa la incorporació de tecnologia, el Llibre blanc de les platges intel·ligents de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre recull, entre d’altres propostes, l’ús d’eines com dispositius, sensors o càmeres per calcular la capacitat de càrrega i millorar l’accessibilitat, la sostenibilitat i la seguretat; la implementació de sistemes de reserva; la delimitació d’accessos; la diversificació i ampliació d’activitats i experiències vinculades a l’ús de les platges durant tot l’any; la creació d’un sistema d’indicadors sobre les condicions dels espais, els usos i les activitats; o la gestió mancomunada i coordinada de certs serveis per part dels municipis de litoral.

Un canvi de paradigma impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació

En l’elaboració del document hi han participat acadèmics i experts sobre turisme, sostenibilitat, urbanisme i màrqueting turístic, amb pròleg de la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé.

Per a Roigé “el llibre blanc de les platges intel·ligents és un recurs fonamental per a totes les persones que tinguin per objectiu cercar solucions als reptes actuals i futurs i vulguin construir una estratègia comuna i eficaç per a les nostres destinacions turístiques de forma innovadora i sostenible”.

El document que ara s’ha publicat és la culminació dels treballs de l’operació Platja Innovadora impulsada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona en el marc del projecte europeu PECT turisTIC en família.

Aquesta operació va aconseguir la implicació dels 21 municipis del litoral de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, així com la dels agents privats. El seu desenvolupament va permetre avançar en algunes de les propostes que ara recull la nova publicació.

Així, entre les fites més destacades, es troba l’elaboració d’un renovat sistema d’indicadors per promoure la gestió sostenible de les platges i fomentar la diversificació d’usos per a un públic eminentment familiar.

Contribucions, reflexions i propostes d’experts i acadèmics

El Llibre blanc de les platges intel·ligents de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre ofereix ara un marc teòric de reflexió i anàlisi, alhora que planteja estratègies i recomanacions de futur sobre un recurs fonamental per al territori.

En la seva redacció hi han participat els següents autors: Salvador Anton, Maria Abellanet, José Antonio Donaire, Marc Grijalvo, Josep Maria Aguirre, Raquel Huete, Neus Martí, Natalia Bayona, Tomàs Molina, Xavier Font i Octavi Bono.

Un llibre accessible en diferents formats i plataformes

A més de la consulta online, el document és accessible per a tothom en format podcast. a través de les següents plataformes:

Spotify

https://open.spotify.com/show/3G52sW6bXZbzNsokQPQY4E?si=bf65e5ce82ae4202&nd=1

Anchor FM

https://anchor.fm/llibreblancdelesplatges

Amazon Music

https://music.amazon.es/podcasts/e4b3fc48-b27d-4f56-9c6d-eaa3ee33b751/llibre-blanc-de-lesplatges-intelligents-de-la-costa-daurada-i-les-terres-de-l%E2%80%99ebre

Ivoox

https://go.ivoox.com/sq/1726131

Castbox

https://castbox.fm/ch/5216124

Comentarios
Multimedia Diari