Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Un cap de setmana que deixa diferents portes obertes al futur

Els castells de 9 consolidats. La Jove de Tarragona ha mostrat que ja té molta confiança amb el 3d9f i el 4d9f. La Colla Vella ha volgut agafar temperatura i confiança tornant a descarregar els castells de 9 i els Verds no poden amb el 4d9fp

| Actualizado a 28 agosto 2022 23:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ni 24 hores havien passat quan les tres colles que dissabte actuaven al Catllar es tornaven a trobar a l’Arboç, juntament amb els Minyons de l’Arboç. Els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Vella Xiquets de Valls arribaven amb ganes de continuar mostrant tota la feina que fa mesos que fan, tot i els 31 graus que marcava el termòmetre de la farmàcia que hi ha a la plaça a la una del migdia.

Els Castellers de Vilafranca obrien plaça. Ho feien amb el 3d9f, estructura que ja tenen dominada. A segona ronda volien afrontar un nou gamma extra, el 4d9fp. El castell s’anava complicant a mesura que es posava pes, i quan l’enxaneta del pilar ja estava a sobre l’espadat, va cedir tota l’estructura que ja estava molt tocada. Pocs minuts després havien de repetir castell i ho feien amb un pis menys, el 4d8p. A tercera ronda decidien no abaixar el ritme, i descarregaven un treballat 4d9f. Tot i això, van decidir no forçar la màquina més del compte i no feien pilar de mèrit per acabar l’actuació.

Els segons en actuar eren els amfitrions, els Minyons de l’Arboç. Començaven amb el 3d7, que ja des d’un inici es desfigurava i només l’aconseguien carregar. A segona ronda descarregaven el 3d6. Finalment, acabaven amb 4d6 carregat, perquè l’enxaneta es despenjava després de fer l’aleta, i el terç havia d’agafar l’acotxador i treure’l.

La Jove de Tarragona tenia ganes de seguir passejant els castells de 9. Els de la camisa lila tornaven a obrir la plaça amb el 4d9f, castell que ja tenen dominat. A segona ronda s’anotaven el tercer 3d9f. Castell que van descarregar sense excessiva dificultat, tot i estar una mica tancat pel pis de sisens. Els de Cos del Bou volien repetir l’actuació de dissabte i per això acabaven la ronda de castells amb el 2d8f. Primer van fer un intent desmuntat, ja que a un dels quarts li sortia la faixa quan encara havia de pujar l’enxaneta. Després d’aquesta petita anècdota van descarregar el segon 2d8f de l’any. Jordi Alomà, cap de colla de la Jove de Tarragona, es mostrava molt satisfet amb la feina feta, i amb la resposta de la colla. Alomà afegia que «si la colla pressiona, poden arribar grans castells».

Per la seva banda, la Colla Vella, arribava amb la intenció de continuar amb el seu programa. Els rosats començaven la diada descarregant un nou 3d9f, sense moltes dificultats. A segona ronda descarregaven el 4d9f. Després que l’enxaneta traspassés el castell s’obria pels pisos inferiors, i això va fer treballar la descarregada. Els vallencs acabaven amb un 5d8 que no els suposava molts problemes. Cal destacar que van ser l’única colla en fer pilar de mèrit, descarregant el pd7f, treballat per part del terç i el quart. Albert Martínez, cap de colla de la Vella de Valls, estava molt content amb les actuacions del cap de setmana, i la resposta dels seus efectius. Reconeixia que «a Sant Fèlix la intenció és poder repetir el 2d9fm que van carregar al Catllar, i potser estrenar un altre gamma extra». Aquest podria passar pel 5d9f.

Els Xiquets de Reus ja havien anunciat que anaven a Igualada amb fam de ·fer coses grans·. Així doncs, els de la camisa avellana descarregaven el 4d8, el 2d8f per primer cop enguany, i el 3d8 els quedava en carregat. Per la seva banda la Joves de Valls completava l’actuació descarregant el 5d8, el 3d9f i el 4d8, pensant ja en dimarts.

Comentarios
Multimedia Diari