Tarragona enceta la festa que fa honor a l’aigua

Fins al 19 d’agost, la Festa Major d’estiu de Tarragona concentra actes que apleguen la tradició i la modernitati que demostren el lligam ancestral de la ciutat amb aquest element bàsic de la natura

13 agosto 2018 09:40 | Actualizado a 13 agosto 2018 10:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest any sí. Després de la suspensió de les festes de Sant Magí de l’any passat a causa dels estralls del terrorisme internacional, el calendari festiu de Tarragona torna a la normalitat i s’afegeix a la llarga llista de festes majors que, durant el mes d’agost, s’organitzen a les localitats de les comarques de Tarragona.

D’aquesta manera, fins al pròxim 19 d’agost, la capital del Tarragonès s’endinsarà en un lapse festiu que combina tradicions arrelades amb novetats que s’actualitzen any rere any.

El programa de la Festa Major d’estiu de Tarragona es nodreix de cites amb solera que formen part imprescindible dels costums estiuencs de molts tarragonins.

En aquest apartat és impossible no destacar cites consolidades com la Baixada de l’Aigua des del santuari de la Brufaganya, que aquest estiu celebrarà 25 romeries fins a Tarragona amb diversos actes commemoratius. També enguany, l’Esbart Santa Tecla es vesteix de gala per representar el quinzè aniversari de les Contalles de Sant Magí.  

Aquestes efemèrides es completen amb actes com que, any rere any, marquen el perímetre de les festes que cada any celebren l’estiu a la ciutat, com la Revetlla Remullada –que enguany també ofereix una versió infantil– i la Watermelon Pool que compleix la sisena edició com a fórmula renovada de l’antiga Sindriada, que enguany tornarà a oferir la proposta combinada de tastos de la fruita més refrescant de l’estiu amb diversió i la música de Pele MacLeod a la plaça Corsini.

Les novetats d’enguany també aporten propostes que pretenen il·luminar els sentits i l’estómac.

Els aficionats als gegants podran gaudir del nou vestit de la gegantona Negrita –confeccionat per Josep Maria Casas i que recuperarà el disseny original– i els que necessitin energia extra per aguantar tants dies de festes gaudiran de l’ocasió de recuperar forces a preus populars a la plaça Verdaguer, amb els populars tastos gastronòmics a càrrec de les comparses de Carnaval. 

La música formarà part de la columna vertebral de les festes, amb les actuacions de Ricky Martin i Sara Baras. A més, Capsa de Música oferirà quatre hores intenses de música, amb Dani Nel·lo & Los Saxofonistas Salvajes, Radio Reggae, TMN, Números Rojos o Oscárboles, que ompliran la programació de l’edició número 19 del Festival de l’Associació de Músics de Tarragona.

I, un cop més, el Camp de Mart es configura com l’espai alternatiu en el qual s’inclouen xerrades, gastronomia del món i propostes musicals, en un programa farcit de propostes.

Aquest 2018, la iMAGInada celebra la desena edició amb la voluntat de transformar, un cop més, aquest espai en una àrea destinada a la llibertat d’expressió, en un mercat d’artesania i art, en amfitrió d’una fira d’entitats i en espai de jocs, tallers i concerts, entre moltes altres alternatives. 

D’aquesta manera, la proposta per als pròxims dies de festa inclou una gran diversitat d’activitats que, de nit o de dia i fins al pròxim cap de setmana, prometen fer sortir als ciutadans de les seves cases i omplir els carrers de nou de tradició, música i gastronomia. Després de dies marcats per la calor intensa, és el moment de donar la benvinguda a l’aigua. 

Comentarios
Multimedia Diari