Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Torna l’Orgull Vallenc

Es tracta, de la sisena edició, que enguany compta amb activitats que es van fent cada setmana, i s’acabarà amb una exposició

06 abril 2024 12:32 | Actualizado a 06 abril 2024 18:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ja ha començat, ahir es va donar el tret de sortida de l’Orgull Vallenc, que enguany arriba a la sisena edició, i ho fa fent gairebé un mes i mig d’activitats. La intenció és així com ha explicat un dels seus organitzadors, Jordi Robert, «és donar màxima representació a la diversitat, així com sigui possible».

Així doncs, es va presentar el llibre Ofert a les mans, el paradís crema, de Pol Guasch, a la llibreria Roca. D’aquesta manera, s’encetaven totes les activitats que hi haurà, i que s’allargaran fins al 26 de maig quan es tancarà una exposició. En total es faran onze propostes, que són diferents entre elles, i que pretenen apropar el col·lectiu, i que la gent també es senti identificada.

A més la setmana que ve, el 12 d’abril, s’obrirà l’Orgull Vallenc a la ciutadania, i es convidarà a tothom qui vulgui passar per allí, al Casal Popular la Turba, conèixer la gent que en forma part, i fer un beure amb tots els seus membres.

És una fórmula perquè gent que potser no ha tingut l’oportunitat de saber com funciona l’entitat, o les activitats que fan, o els recursos que presenten, ho puguin fer, i puguin participar de tot allò que proposen. És una trobada per fer xarxa entre les persones del col·lectiu presents al territori.

En referència a l’àmbit més festiu i lúdic, es durà a terme una segona edició del ‘VilaniuDrag’, una ruta amb actuacions drags que no deixaran indiferent a ningú. Així, el dissabte 20 d’abril a dos quarts de set, s’iniciarà el recorregut pels bars adherits (L’Antic Cafè, La Pergola, Munta-t’ho bé, La Providència, El Safareig, Incògnit, i El Bruch). Robert ha comentat que «hi ha la sort de tenir diverses persones que s’hi dediquen al territori», i a més ha afegit que la intenció és que «sigui referent en diferents municipis», i que tothom vulgui sumar.

En l’àmbit de les xerrades destaca el taller sobre ‘Dissidències sexuals i de gènere amb relació a l’islam’ a càrrec de Daniel Ahmed Fernández, professor d’antropologia a la UAB, i que tindrà lloc el divendres 10 de maig a la Sala dels Arcs de Ca Robusté. Un any més, es continua apostant pel treball amb les criatures, i és en aquesta direcció que s’ha programat el contacontes ‘Liu’, un espai pensat per parlar sobre identitats i identitats de gènere amb criatures i famílies. L’activitat es durà a terme el dissabte 20 d’abril a la plaça de les Garrofes.

La il·lustració del cartell de la VI edició d’Orgull Vallenc ha anat a càrrec de l’artista vallenca La Gallu (@la.gallu), qui forma part del projecte La Draperia; botiga i espai d’exposició, treball i trobada d’artesanes vallenques.

En aquesta edició hi ha col·laborat la Comunalitat de Valls, l’Institut d’Estudis Vallencs, el grup de consum La Bajoca, Llumull Audiovisuals, l’Antena del Coneixement de la URV, la llibreria Roca, la Diputació de Tarragona, els Vilaniu Bars i la Regidoria d’Igualtat i Feminismes de l’Ajuntament de Valls. Esperen que tingui la bona acollida que ha tingut durant tot aquest temps.

Comentarios
Multimedia Diari