Más de Camp

Apareix un misteriós obelisc metàl·lic a l’arbreda de Santes Creus

Porta una inscripció en jeroglífic egipci i és semblant al trobat a Platja d’Aro, a Segòvia i a altres països del món

ÀNGEL JUANPERE

Whatsapp
L’alcaldessa d’Aiguamúrcia, Dolors Palma, fotografiant aquest monòlit que ha aparegut al seu terme. FOTO: ÀNGEL JUANPERE

L’alcaldessa d’Aiguamúrcia, Dolors Palma, fotografiant aquest monòlit que ha aparegut al seu terme. FOTO: ÀNGEL JUANPERE

Si fa unes setmanes Platja d’Aro es convertia en focus d’atracció i notícia en trobar-se un misteriós obelisc al mig de l’arena, ara ha aparegut una peça semblant a l’arbreda de Santes Creus, al municipi d’Aiguamúrcia. Ni la pròpia alcaldessa sabia del tema fins que va rebre la trucada del Diari. La peça, d’uns tres metres d’alçada, porta uns jeroglífics egipcis incrustats en cadascun dels tres costats. Segons ha pogut desxifrar el Diari, el contingut seria «The game starts», el que significa que el joc ha començat.

L’arbreda Vidala de Santes Creus és un espai natural, de propietat municipal, situat al costat del riu Gaià, a continuació de l’Albareda, que és propietat de la Diputació. «Mentre aquest darrer és un espai més aviat d’esbarjo, on hi ha bancs i també zona de pícnic i barbacoa, el primer és més per passejar sota uns esplèndids arbres», recorda d’alcaldessa, Dolors Palma. Uns desconeguts van col·locar l’obelisc en un extrem d’aquesta arbreda, la qual cosa ha passat pràcticament desapercebut. Ahir al matí, mentre el Diari visitava la zona amb l’alcaldessa, no havia ningú, possiblement degut al confinament comarcal. Però ni els propis veïns d’aquesta pedania de Santes Creus sabien de l’existència d’aquesta peça.

Cadascuna de les tres cares de la peça té una inscripció. Foto: A.J.

L’obelisc sembla fet d’alumini o d’acer inoxidable. No és macís del mig, sinó que estaria fet per tres peces soldades. I tampoc hi ha fonaments, sinó que s’aguanta per la base de triangle que té, envoltat de les fulles seques dels arbres que li donen ombra.

Al lloc on ha estat col·locat no s’hi pot arribar en cotxe, tot i que la carretera que uneix Santes Creus amb Aiguamúrcia queda a pocs metres de distància. No es descarta que hagin unit les tres peces en el mateix indret.

En cadascun dels tres costats hi ha una inscripció amb jeroglífic egipci. Segons ha pogut esbrinar el Diari, en un posaria «The», en un altre «game» i en el tercer «Starts», que significa que «el joc ha començat».

Dolors Palma, que va prendre fotografies també de la troballa, no sap encara quin serà el destí final de la peça. «Portaré el tema a la propera Junta de Govern i ho decidirem», recalca.

Els regidors que formen la Junta de Govern decidiran el destí final d’aquesta peça

Els precedents

Una particular estructura d’acer inoxidable es va trobar també a primera hora del matí del passat 30 de març a l’arena de la platja de Sa Conca de S’Agaró, al terme de Castell-Platja d’Aro. També feia uns tres metres d’alçada, estava feta d’acer inoxidable i reflectia diferents parts de la platja. Es desconeix qui el va instal·lar.

L’Ajuntament va col·locar una tanca de cordes al seu voltant com a mesura de prevenció davant la Covid-19 (perquè molta gent s’apropava a tocar l’estructura). Però no va servir de res. Dos dies després, un grup de joves el va tombar. Cap a les set del matí, uns veïns van veure com els nois estaven desfalcant el monòlit i el treien de la base que el subjectava a la sorra. Els agents, gràcies a les indicacions que els havia donat un pescador, van trobar el grup de joves a la zona. La policia els va identificar a tots. L’escultura va acabar en un parc de la ciutat.

El passat 6 de desembre va aparèixer un monòlit a la localitat segoviana d’Ayllón, similar als localitzats a Estats Units, Romania i a l’illa de Wight (Gran Bretanya). Aquestes peces evoquen la pel·lícula 2001. Una odisea en el espacio, rodada el 1968 pel director Stanley Kubrick. Ara falta confirmar si es tracta d’un joc.

Temas

Comentarios

Lea También