L’Acampada Jove s'acomiada de Montblanc

L’organització argumenta el caràcter itinerant i es farà a Sant Sadurní d’Anoia. L’Ajuntament comprèn la decisió i diu que treballarà per oferir noves accions culturals i musicals al municipi

29 noviembre 2021 19:40 | Actualizado a 30 noviembre 2021 12:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Acampada Jove no es tornarà a celebrar aquest estiu a Montblanc, com en les 11 edicions anteriors. Així ho ha comunicat l’organització del festival, que ha anunciat que la propera edició tindrà lloc a Sant Sadurní d’Anoia, a l’Alt Penedès.

«L’Acampada Jove és, en essència, un projecte itinerant», argumenta al Diari la directora del festival, Kènia Domènech, que defensa que no es va crear per estar sempre al mateix lloc. L’Acampada va sorgir a Arbúcies, després a Sant Celoni i les darreres 11 edicions s’havien fet a Montblanc.

«Sabíem que tard o d’hora havia de passar», afegeix. «Amb la pandèmia hem fet aprenentatges que ara que sembla que tot torna a la normalitat és el millor moment per repensar el projecte, enfocar un nou model amb un altre impuls i això també passava per prendre una decisió dolorosa que sabíem que arribaria», diu Domènech. La nova Acampada se celebrarà del 14 al 16 de juliol de 2002 i, fins i tot, ja hi ha els primers abonaments disponibles.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Montblanc no ha rebut la notícia per sorpresa. «Ha estat tot un procés on hi ha hagut bona comunicació. Ens sap greu però comprenem els motius», assegura al Diari l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu. Segons explica, la proliferació de nous festivals ha fet que l’Acampada necessités un lloc més proper a Barcelona i amb altres condicions. «Aquí tenim problemes amb la fluïdesa dels trens i les darreres riuades han dificultat els llocs d’acampada. Entenem que necessitin una millor comunicació amb Barcelona», manifesta Andreu. «El paisatge de Montblanc ple de gent, amb els joves a la plaça és una petjada que queda. Ens sap greu però entenem la situació», i afegeix que «si algun dia volen tornar, tenen les portes obertes».

«Estem intensament agraïts a Montblanc, a l’Ajuntament, a les entitats i patrocinadors, ens queda un record molt bo i sense ells no hagués estat possible», expressa Kènia Domènech. «Montblanc marca un precedent històric», insisteix.

Sense motius polítics

Tant l’Ajuntament com l’organització asseguren que el fet que ERC ja no sigui a l’equip de govern de Montblanc no té a veure amb la decisió, «això no ha estat mai en el debat», assegura Andreu. «Hem treballat en acampades amb ERC i sense ERC al govern. Aquest no és un motiu per a nosaltres», diu Kènia Domènech.

Actualment, ambdues parts estan preparant un acte de comiat de la vila de forma conjunta que tindrà lloc quan vingui el bon temps i que s’anunciarà més endavant, però que servirà per acabar d’arrodonir aquesta etapa del festival per la capital de la Conca de Barberà.

Ara que Montblanc ha quedat orfe del seu festival estiuenc per excel·lència, l’equip de govern s’ha compromès a seguir treballant per oferir una oferta musical plural i diversa i, segons expliquen. Properament concretaran noves accions culturals i musicals.

Comentarios
Multimedia Diari