Alcover estrenarà piscina descoberta i més aules per fer classes dirigides

La nova instal·lació tindrà una zona de jocs aquàtics i una àrea de bar que també podrà acollir petits espectacles

| Actualizado a 12 octubre 2021 05:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Alcover estrenarà el proper estiu una piscina descoberta situada al costat de les instal·lacions actuals, que ja compten amb una de coberta. La voluntat de l’Ajuntament és començar les obres el mes de gener de 2022 per tenir l’equipament enllestit quan arribi el bon temps.

«És el projecte estrella de la legislatura, juntament amb la depuradora, pel que fa a nous serveis del municipi», explica al Diari l’alcalde d’Alcover, Robert Figueras. «Fa dos anys que hi estem treballant i ara ja s’ha aprovat el projecte inicialment», diu.

Alcover ja disposa d’una piscina coberta a la zona poliesportiva, «que compleix dimensions olímpiques», afirma Figueras. Per això, la nova «no tindrà una forma convencional», avança l’alcalde, sinó que serà una mica diferent i estarà dividida en tres espais diferenciats.

Per una banda, haurà una piscina petita amb jocs aquàtics, una altra zona que farà d’àgora i el bar, que podrà funcionar de dia i de nit i acollir algun espectacle o actuació. La ubicació d’aquesta nova piscina es troba just al costat d’on hi ha actualment la coberta, a la zona del jardí. La intenció és que els dos serveis quedin integrats com un espai unificat, on també hi ha les pistes de pàdel i es fan les classes dirigides.

Aprofitant que s’han de realitzar aquestes obres, també s’han detectat noves necessitats a la piscina coberta actual, que data de l’any 2013. L’equipament acull també classes dirigides d’altres disciplines, que també es milloraran per poder disposar de llocs més amplis. «Ara que ja tenim l’espai a ple funcionament, podem saber què demanen els nostres usuaris», assegura l’alcalde.

En aquesta diagnosi s’ha copsat que cal ampliar els espais i reestructurar-los per poder donar un servei més òptim. «Principalment ens volem centrar en millorar les classes dirigides ampliant el nombre d’aules», explica Figueras. Actualment només hi ha una única aula, que ha quedat petita per poder oferir tots els serveis necessaris pels usuaris. Per això, es construiran fins a quatre classes noves, que permetran fer aquesta reestructuració interna, que seran molt més grans que l’actual.

Aquestes actuacions tindran un cost de quasi 700.000 euros procedents de subvencions del Pla d’Acció Municipal (PAM) i del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). Pel que fa als terminis d’execució, la prioritat és començar primer per la construcció de la piscina descoberta, per assegurar que pot entrar en funcionament el proper estiu i fer les obres durant els primers mesos del proper any.

Un cop acabin aquestes actuacions, «ens podrem centrar en la zona interior, perquè baixarà el volum de gent coincidint amb l’època estival i podrem fer la resta de les obres», diu Robert Figueras.

Amb totes aquestes actuacions previstes, els espais quedaran «ben delimitats» i la piscina descoberta absorbirà tot el volum d’oci aquàtic del municipi i la coberta servirà per a fer-ne un ús de caràcter més tècnic. «Volem donar més importància a la piscina coberta i que tingui una utilitat molt més diferencial», conclou l’alcalde d’Alcover.

Comentarios
Multimedia Diari