Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

ERC de La Bisbal del Penedès s’oposa a un nou polígon logístic

Alerta de l’impacte i una escassa generació de llocs de treball

22 noviembre 2022 19:19 | Actualizado a 22 noviembre 2022 19:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

ERC de La Bisbal del Penedès, a l’posició a l’Ajuntament, rebutja a la construcció d’un nou polígon industrial al municipi.

El partit alerta de «l’impacte ambiental i paisatgístic que implica la construcció d’un polígon d’aquestes dimensions a tan sols 120 metres de la zona residencial del propi nucli».

El partit explica que les dades d’impacte ambiental, tràfic rodat, sostenibilitat i de creació de llocs de treball que l’ajuntament facilita per justificar la requalificació del sòl i ressaltar els

beneficis d’aquest polígon, provenen única i directament dels informes que la pròpia empresa promotora. En aquest sentir tamenta que no hi hagi informes o estudis previs externs a petició i interès del ajuntament.

Interesos de la iniciativa privada

«Considerem que Agnès Ferré i el seu equip de govern (Compromís-PDCAT) han donat l’esquena als ciutadans i s’han posat del costat dels interessos de la iniciativa privada», considera ERC.

El partit ha elaborat i publicat a les seves xarxes un model tipus d’al·legacions, per a que tots els ciutadans en desacord amb aquest projecte puguin presentar-les durant el període de consulta pública.

$!ERC de La Bisbal del Penedès s’oposa a un nou polígon logístic

ERC La Bisbal rebutja un polígon púrament logístic, «un sector descompensat pel que fa a les superfícies que requereix i els llocs i qualitat de feina que genera. Aquesta requalificació respon a interessos i iniciativa privats i no a un pla estratègic de futur del municipi».

El partit argumenta que la tendència manufacturera és la relocalització de les fàbriques o part de la producció que actualment tenen en l’estranger i que) des de d’Eurpa s’està apostant pel transport ferroviari de les mercaderies.

Afegeixen que la logística segueix una tendència cap a la robotització, de la qual ja tenim exemples al polígon actual, on existeixen grans naus robotitzades, gestionades per empreses de subcontractació i que generen pocs llocs de treball.

Mira el projecte del polígon

Comentarios
Multimedia Diari