Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    Gestió social i inclusiva per a la deixalleria de residus d’Alcover

    La Fundació Treball i Formació ajuda a la integració de persones en risc d’exclusió

    21 julio 2022 09:15 | Actualizado a 21 julio 2022 09:17
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    La Fundació Formació i Treball, mitjançant la seva Empresa d’Inserció, gestionarà la deixalleria d’Alcover en un contracte de cessió per dur a terme aquest servei durant un període de tres anys.

    Formació i Treball gestionarà així la seva primera deixalleria del Camp de Tarragona. L’objectiu es impulsar espai de reutilització i valorització dels residus, sense ser només un lloc de transferència dels mateixos.

    La posada en marxa del servei permetrà la contractació d’una persona provinent d’itineraris d’inserció sociolaboral, qui serà cordinada per una persona de l’equip tècnic de l’Entitat. Fa més de 12 anys que des de Formació i Treball es gestiona el personal i serveis dels Punts Verds de Barcelona. Actualment, es porta a terme la gestió diària dels Punts Verds de Zona de Sant Andreu (carrer de Caracas, 46) i de Collserola (carrer de Collserola, 2), en els quals treballen un total de 16 persones.

    Vulnerabilitat

    La major part d’elles pertanyen a col·lectius en situació de vulnerabilitat: 11 tenen un contracte d’inserció, mentre que 5 formen part del personal tècnic.

    D’altra banda, a més, a Sitges fa 15 anys que la Fundació gestiona el personal i servei de la deixalleria. En l’actualitat, hi ha contractades 2 persones provinents d’itineraris d’inserció, que s’encarreguen del tractament de residus, el manteniment de les instal·lacions i de l’atenció al públic.

    Amb el servei de gestió de deixalleries, Formació i Treball desenvolupa la seva acció en el marc d’una economia verda i social, generant un impacte mediambiental, econòmic i social. En aquest sentit, a la vegada que es treballa per la reutilització dels residus, reduint la generació dels mateixos i convertint-los en recursos, també es generen llocs de treball per dur a terme aquestes tas ues dirigits a persones en situació de vulnerabilitat o en risc d’exclusió social. A més, també hi ha un impacte comunitari, ja que, en el cas de les deixalleries, les persones que hi treballen són del territori.

    Objectius

    L’acció de la Fundació Formació i Treball va en la línia de contribuir amb els principals Objectius de Desenvolupament Sostenible i amb l’Agenda 2030.

    Concretament, es treballa per aconseguir combatre la pobresa i la fam, potenciar l’educació de qualitat, impulsar el treball decent i el creixement econòmic a més d’afavorir la igualtat de gènere, la reducció de les desigualtats i promoure un consum i producció responsables entre la població.

    La Fundació Formació i Treball va ser promoguda per Càritas Diocesana de Barcelona al 1992 com a empresa d’inserció referent al sud d’Europa en la creació de llocs de feina dirigits a persones en risc d’exclusió social. Des de la seva creació hem atès a més de 42.000 persones amb un model d’economia circular.

    Comentarios
    Multimedia Diari