Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Habiliten un camió cisterna per tenir aigua a Bellvei

Una avaria a la xarxa d’aigua del poble va provocar talls des de divendres, que es van allargar durant tot el dissabte

04 diciembre 2022 11:52 | Actualizado a 04 diciembre 2022 12:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El nucli del poble de Bellvei, al Baix Penedès, va sofrir un tall en el subministrament d’aigua durant el divendres i el dissabte. La situació estava motivada per una incidència a la xarxa general va deixar els veïns i veïnes sense aigua durant pràcticament un dia sencer.

Les avaries van començar el divendres i l’empresa Aigües de Barcelona (Agbar) va estar treballant durant tota la nit per poder restablir el servei, segons van comentar des de l’Ajuntament de Bellvei.

El matí del dissabte ja hi havia alguns veïns que tenien aigua als seus habitatges però sortia sense gaire pressió.

Segons van informar des del Consistori al migdia, Agbar va haver de buidar l’aire de la xarxa per poder aconseguir tenir pressió.

L’empresa va assegurar que tenien «molts problemes» per treure l’aire. Es tractava sobretot d’una bossa important, una complicació que pot sorgir quan s’intenta omplir una xarxa d’aigua. Fins que no la traiessin no es disposaria d’aigua al municipi. La preocupació dels veïns per la incertesa de no saber quan tornarien a tenir aigua a les seves llars va provocar que l’Ajuntament demanés a Agbar una solució.

Un camió cisterna

Agbar va traslladar al municipi un camió cisterna que es va instal·lar davant del Bar la Muga, a l’Avinguda Nostra Senyora Assumpció. Des del Consistori van afirmar que la cisterna era d’uns 20.000 litres, aproximadament.

Els habitants que ho necessitessin podien anar a buscar-hi aigua a partir de les cinc de la tarda. El camió permetia omplir recipients per poder endur-se l’aigua a casa per a les tasques o necessitats domèstiques.

Sobre dos quarts de set de la tarda, molts veïns ja havien vist restablert el seu subministrament. «Estan carregant la xarxa mica en mica per evitar més problemes», va assenyalar l’alcalde de Bellvei, Gerard Colet.

Cap a les set de la tarda ja es va veure completament solventada la incidència. El servei d’abastiment d’aigua va ser restablert i els veïns i veïnes van tornar a tenir-ne als seus habitatges.

Comentarios
Multimedia Diari