Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’equip de govern de Montblanc proposa una rebaixa de l’11,46 % en el coeficient de l’IBI urbà

Passaria del 0,96 actual al 0,85, tal com estava fa dos anys abans
del pla de sanejament. L’alcalde espera que s’aprovi per unanimitat

| Actualizado a 26 septiembre 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A l’espera de redactar la proposta de les noves ordenances fiscals –que anirien com a molt aviat al ple de novembre–, l’equip de govern de l’Ajuntament de Montblanc portarà al plenari del 26 d’octubre la proposta de rebaixa de l’IBI urbà, que arribaria a suposar un descens del 11,458 per cent.

L’alcalde, Josep Andreu, apuntava ahir al Diari que espera que aquesta iniciativa tingui el suport de tots els grups municipals presents al Consistori.

Andreu comenta que aquesta rebaixa del coeficient que es paga de l’Impost de Béns Immobles –que passarà del 0,96 al 0,85 en cas de ser aprovat– representa complir amb un compromís que es va fer fa dos anys, quan es va decidir augmentar-lo per sanejar les arques municipals.

L’any 2020 l’Ajuntament va aprovar, seguint les directrius del Pla de Sanejament municipal, l’increment de l’ordenança de Béns Immobles. En aquell moment, els propietaris d’habitatges i locals a la trama urbana de la vila abonaven l’impost amb un 0,85% de coeficient municipal. Un percentatge que es va augmentar en el 0,11% situant-se fins a l’actual 0,96%, que és el que es paga ara.

La mesura va permetre, durant els anys 2021 i 2022, l’augment dels ingressos municipals. En concret, cada anualitat l’Ajuntament va recaptar gairebé 300.000 euros de més en concepte d’aquest impost. «Hem aconseguit revertir aquesta situació», apuntava l’alcalde.

També recordava que «gràcies a l’operació de compra-venda de les dues parcel·les on s’instal·larà el centre logístic de Bon Preu i Esclat l’Ajuntament de Montblanc recaptarà fins a 1,5 milions d’euros, corresponents a l’aprofitament mig de la reparcel·lació.

Les ordenanaces
fiscals encara no tenen proposta i s’intentarà buscar el màxim consens

Una quantitat de diners que serà repercutida directament en la millora i la construcció d’equipaments i infraestructures municipals, així com també per a l’adquisició de patrimoni».

Ara que la situació econòmica de l’Ajuntament és favorable, es vol revertir la situació. L’equip de govern està treballant activament en la regularització de la situació.

En aquest sentit, el pressupost del 2021 va tancar amb números positius: un romanent de tresoreria de 60.447,30€; situant l’estalvi dels comptes en 1.163.505,03 euros; la ràtio de deute situada en 25,67% i el pagament a proveïdors a 13 dies.

Encara hi ha interrogants sobre les ordenances. Per exemple, la subvenció que arriba de la Generalitat per a P2 a les escoles bressol no cobreix el cost real del servei. De moment, l’equip de govern està treballant per veure com quadrar els números i buscar el màxim consens.

Comentarios
Multimedia Diari