La MAT a La Bisbal del Penedès, una amenaça per àligues, el cava i 145 parcel·les

L'Ajuntament ja ha preparat les al·legacions

| Actualizado a 29 septiembre 2021 08:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès presentarà  al·legacions informant desfavorablement al projecte de la línia de molta alta tensió (MAT) projectada pe passar pel municipi.

El consistori bisbalenc i tots els del Baix Penedès s’posen a la MAT. Les alegacions de La Bisbal es presenten sobre la base d’informes tècnics, jurídics i mediambientals, preparats per tècnics contractats per tots els ajuntaments i consells comarcals afectats per la línia, i tenint en compte també l’informe de l’enginyer municipal.

A més de alegacions genèriques, La Bisbal argumenta locals com que no s’ha tingut en compte «ni les àligues cuabarrades que nien al municipi, ni la xarxa Natura 2000, ni la proximitat a les zones habitades, ni les superfícies de conreu. Per no parlar de l’impacte paisatgístic i de les activitats de turisme rural».

Afectacions

Denuncien a més que «aquest projecte no té en compte el territori, perquè afecta les DO, de vi, cava i oli. I tampoc els plans territorials del Camp de Tarragona i el Penedès».

L’Ajuntament també adverteix que el projecte suposa fer una franja de seguretat al llarg de tot el traçat de la línia, d’uns 100 metres d’amplitud (50 per costat).
La MAT creuaria la Bisbal del Penedès en 7,8km i contempla la instal·lació de 27 torres. Afectaria 145 parcel·les i 65 propietaris. El total de quilòmetres de territori català que pretén travessar la MAT és de 121km.
 

Comentarios
Multimedia Diari