Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  La XX Fira de Bandolers transforma la vila

  Durant quatre dies, la localitat ha reviscut el bandolerisme i ho
  ha celebrat amb l’estrena del gegant que recrea el Miquel Morell

  09 octubre 2022 21:26 | Actualizado a 10 octubre 2022 06:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  No és que aquells antics bandolers hagin tornat a Alcover per fer-se els amos, però sí que ho han fet des de la recreació històrica de cara a la vila que, any rere any i amb aquest en fa vint, celebra la seva Fira de Bandolers, la qual és capaç de transportar vilatans i visitants quatre centúries enrere i gaudir del moment d’allò més.

  Ahir diumenge, darrer dia de la fira, el nucli històric, amb carrers i portals guarnits, es veié atapeït de gent, per gaudir de totes les activitats, recórrer, mirar i comprar al mercat de productes de la terra i artesania, estès fins a dues avingudes i el passeig de l’Estació; seure i fruir de la bona teca i beguda de les cinc ben distribuïdes tavernes.

  Una de les activitats, ahir al matí, que va comptar amb una alta participació del públic infantil i juvenil va ser la tradicional banderolada familiar, com també va succeir el dissabte. És el joc de pistes, convertit en Escape Room, consistent en localitzar, en menys de 45 minuts, el tresor amagat en un cofre: ‘El tresor de l’ala d’or’, la troballa és assequible un cop superades les diverses proves i esbrinades les pistes orientatives «ara amb la tecnologia digital incorporada» comenten els manresans organitzadors, Martí, l’Aina i la Paula. A la vegada, guanyar la partida als bandolers significa acumular monedes i erigir-se en guanyador. Ahir, uns 250 nens i nenes, abillats amb elements de la bandoleria, van prendre part del joc, com l’Èlia i la Nit, de nou anys, les quals amb onze amiguetes més admetien haver-s’ho passat «fenomenal». El dissabte l’engrescadora activitat va estar també oberta als grans.

  A l’església vella no va faltar el teatre infantil, amb el conte que va acaparar l’atenció de petits i grans, quan els bandolers, Miquel Morell i Pere Voltor, es veuen interpel·lats per la Remei, una noia assenyada que els fa reconsiderar les actituds, malgrat haver de persuadir-los vestida de fantasma.

  Com a fet rellevant d’aquesta vintena edició de la Fira de Bandolers, en destaca l’estrena del nou gegant, el que està dedicat a Miquel Morell i fa parella amb el ja existent, i contrincant des de fa cinc anys, Pere Voltor. La intensa pluja de divendres a la nit va impedir que l’estrena del gegant es pogués dur a terme, per la qual cosa es va fer dissabte, també a la nit, amb tots els honors que mereixia l’ocasió.

  El gegant

  El gegant Miquel Morell, fet amb fibra de vidre i fusta, mesura 3,20 metres d’altura, pesa 36 quilos i ha estat construït per l’escultor reusenc Manel Llauradó.

  Un altre dels actes del programa va tenir lloc ahir a la tarda amb l’espectacle teatral i cercavila de bandolers que va escenificar el pacte de pau entre els bàndols de Morells i Voltors, amb la presència dels dos gegants. Precisament aquests van ser els encarregats de fer entrega dels premis de la Bandolerada familiar, tant infantil i juvenil com d’adults.

  Encara els bandolers farien de les seves al capvespre, en un altre espectacle en què els robatoris i qüestions amoroses els van posar en evidència, en plena fira.

  Comentarios
  Multimedia Diari