L'aparcament de les Orenetes de Vimbodí tindrà 70 places més

Servirà tant per als visitants del Museu del Vidre com per als veïns

| Actualizado a 14 marzo 2022 06:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Que serveixi per als visitants del Museu i Forn de Vidre –i més amb la nova projecció que se li vol donar des de l’Ajuntament– com per als propis veïns, amb l’objectiu de treure vehicles de l’interior del nucli urbà de Vimbodí. Amb aquesta finalitat, el Consistori ha tirat endavant el projecte de l’aparcament de les Orenetes, una ampliació del que ja hi ha actualment davant del Cinema Teatre Foment. L’eixamplament es farà en tres parcel·les de propietat municipal gràcies a les obres que començaran en breu en un tram del torrent que passa pel costat, i que servirà per dinamitzar la zona, comenta al Diari l’alcalde, Joan Canela.

Abans de començar les obres d’ampliació de l’aparcament s’han d’iniciar les de condicionament i ordenació d’un tram del torrent del Corregó, concretament la zona que va des del pont d’entrada al nucli urbà per la carretera TV-7002 –procedent de Vallclara– fins a l’espai del gorg. Els treballs també serviran per ampliar l’esmentat pont, ampliant-se a un segon ull –que ja existia antigament–.

Tots aquests treballs, diu l’alcalde, s’iniciaran els propers dies per part d’una empresa de Montblanc –el pressupost adjudicat és de 105.735,35 euros–, amb la previsió que estiguin acabats a mitjans del mes de juny.

Una obra abans

Joan Canela recorda que, aprofitant aquesta actuació a la llera, a les tres parcel·les municipals que té l’Ajuntament –entre el torrent i l’actual aparcament– s’hi farà la segona part, que és l’ampliació de l’aparcament de les Orenetes. El creixement de l’espai permetrà augmentar la capacitat de l’aparcament entre 60 i 70 noves places, inclosos autocars. Perquè els autobusos hi puguin accedir també es preveu millorar l’accés des de la carretera.

Les obres, segons l’alcalde, començaran a finals d’any, una vegada acabat el Vitrum, la Festa del Vidre Artesà, una celebració que cada any congrega centenars de persones que s’apropen a Vimbodí el mes d’octubre per assistir durant un cap de setmana per veure vidriers d’arreu del país que treballen aquest material de la manera tradicional i des de diferents tècniques: vidre bufat, vitrofusió, vitrall, esmalt, joieria, etc.

Actualment el projecte es troba a exposició pública –el termini acaba a finals de mes– després que el passat 9 de febrer s’aprovés mitjançant decret d’Alcaldia. El pressupost de licitació serà de 152.869 euros. Es compta amb una subvenció del Pla d’Acció Municipal que cobreix el 75 per cent de l’import.

Comentarios
Multimedia Diari