Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Masllorenç renovarà la xarxa d’aigua del nucli antic

Està previst que les obres de millora durin gairebé un any, on un dels objectius principals és sectoritzar el municipi per trams

30 abril 2024 11:21 | Actualizado a 30 abril 2024 18:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Masllorenç portarà a terme un projecte de renovació de la xarxa d’abastament d’aigua en baixa del municipi i la millora de la digitalització del sistema de gestió. Actualment, en tots els nuclis d’aquest poble baixpenedesenc es realitza l’abastament d’aigua potable a partir de fonts pròpies.

D’una banda, del pou que hi ha al nucli de Masarbonès i, d’altra banda, del nou pou que es va construir a Masllorenç ara just fa un any. Des del consistori han apuntat que, part de la xarxa d’abastament d’aigua del nucli històric del municipi, es troba en un «grau d’obsolescència important».

La xarxa ha tingut molt poques renovacions en les darreres dècades i en certs trams manté un alt contingut de materials obsolets.

En aquest sentit, han manifestat que aquest és un dels motius pels quals la majoria d’avaries es repeteixen als mateixos carrers. «S’ha de treure tot el que queda de fibrociment, mirar totes les fuites que hi hagi i intentar reduir-les», ha comentat l’alcalde de Masllorenç, Joan Miró.

El projecte preveu la renovació de més de 1.500 metres de canonades de fibrociment del casc urbà, substituint-les per canonades de PEAD, així com la substitució de les escomeses domiciliàries en els carrers on s’han detectat més fuites i avaries.

En total, hi ha una onzena de carrers i camins afectats per aquesta actuació, alguns d’ells són el camí d’accés al dipòsit de Masllorenç, el carrer de Sant Llorenç, el carrer de Dalt, el de Sant Ramon, el de Sant Antoni, el de Sant Pau, el carrer Major, l’avinguda Catalunya, el carrer de l’església o el carrer Sant Miquel, entre d’altres.

Sectoritzar el municipi

En aquesta línia, el batlle ha assenyalat que un altre dels objectius del projecte de millora i renovació de la xarxa és instal·lar elements auxiliars de sectorització hidràulica al casc urbà del municipi, per tal de poder controlar millor el sistema d’abastament quan es produeixin talls d’aigua.

A més a més, el projecte també contempla la implantació d’un sistema de telelectura dels comptadors d’aigua domiciliats al nucli de la Font d’en Talló, inclosa la substitució del centenar de comptadors existents.

Amb tot, Miró ha afirmat que després d’aquest projecte, només els quedarà per renovar la xarxa d’aigua en baixa d’aquest nucli de població, on actualment viuen un centenar d’habitants.

El pressupost de l’obra és de 315.578,15 euros, que amb IVA ascendeix als 381.849,56 euros. El termini d’execució de les obres d’aquest projecte és d’onze mesos. «Aquesta serà una obra llarga, perquè s’han d’obrir molts carrers i és una tasca bastant complexa», ha recalcat l’alcalde, qui també ha avançat que la propera actuació, referent a la xarxa d’abastament d’aigua, serà adquirir comptadors de lectura intel·ligents.

Masllorenç és un dels cinc municipis de la comarca del Baix Penedès que es beneficiarà del pla de millora de la gestió de l’aigua, que la Diputació de Tarragona va presentar el passat mes de gener per fer front a la situació d’excepcionalitat arran de la sequera.

Aquest projecte, que compta amb un pressupost de 10 milions d’euros, va destinat als municipis de menys de 20.000 habitants que fan una gestió directa del servei d’aigües.

Comentarios
Multimedia Diari