Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Més d’un milió d’euros per dinamitzar la Ruta del Cister

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha rebut el finançament per portar a terme accions turístiques en l’àmbit territorial de les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell

| Actualizado a 19 diciembre 2022 12:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El projecte turístic per resseguir la Ruta del Cister a través de les tres comarques que la formen ha estat declarat com un dels cinc millors de la província. La iniciativa s’anomena Creació del recorregut intercomarcal i interprovincial, GR175 La Ruta del Cister a peu i amb bicicleta, com un producte turístic natural i sostenible motor de desenvolupament econòmic a zona rural.

Va ser presentada pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà, que és l’ens gestor de la Ruta del Cister. Les accions serien a les tres comarques en què passa el recorregut: l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell.

El principal objectiu és dinamitzar i diversificar l’economia d'aquesta zona i posar en valor el patrimoni natural i cultural. Així, es vol contribuir a augmentar la dimensió del mercat local com a conseqüència de l’augment de la demanda de consum que realitzen els visitants.

Des del Consell Comarcal volen atreure i incrementar el nombre de visitants al territori. La idea és fer-ho mitjançant la creació de productes turístics per poder diversificar l’oferta de la zona.

Un dels principals problemes de les zones rurals és la regressió demogràfica. Amb aquest projecte es frenaria aquest inconvenient i s’elevaria el nivell de renda i benestar dels seus habitants.

Quatre eixos principals

Les accions se centren en quatre eixos definits. El primer és la transició verda i sostenible. Preveu accions de restauració ambiental, protecció i obres d’adequació.

El segon eix engloba tot el que respecta a la millora en l’eficiència energètica. Es construiran instal·lacions com estacions d’aparcament per a bicicletes elèctriques, estacions de reparació, infraestructures d’adequació de miradors i zones de descans.

La transició digital és la tercera via, focalitzada en la implantació de nous sistemes de control de fluxos turístics, creacions de plataformes d’informació i implementació de noves eines digitals.

Per últim, el quart eix es defineix com a competitivitat. Es vol millorar la qualitat de la destinació turística, senyalitzar els camins per a la mobilitat sostenible, desenvolupar plans de protecció i campanyes de comunicació relacionades.

La iniciativa vol millorar i enriquir les tres comarques per les quals passa la Ruta del Cister

La presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Carme Pallàs, va recalcar que la iniciativa també té un rerefons de turisme sostenible: «Es pretén desenvolupar accions que permetin convertir el nostre territori en un referent en l’àmbit turístic, posant en valor els recursos culturals, paisatgístics i naturals».

També va manifestar que «representa un impuls per a la recuperació econòmica del territori, sempre desenvolupant i potenciant el turisme sostenible centrat en la responsabilitat ambiental, social i econòmica».

La iniciativa, que va ser aprovada en la Conferència Sectorial de Turisme del Ministeri d’Indústria, va ser un dels 196 projectes beneficiaris de la II convocatòria extraordinària del programa de Plans de Sostenibilitat Turística a Destinacions, que es finança íntegrament amb els fons de recuperació Next Generation EU.

Comentarios
Multimedia Diari