Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Portaran a l’Espluga de Francolí aigua de Montblanc per tenir uns «nivells mínims»

A partir de dimecres, els camions cisterna ompliran al CAT, tot i que l’Ajuntament no descarta haver d’arribar als talls de subministrament

08 agosto 2022 19:34 | Actualizado a 08 agosto 2022 19:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A partir de dimecres, camions cisterna començaran a portar aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) fins el municipi de l’Espluga de Francolí, segons un comunicat emès ahir per l’Ajuntament. I no descarta que si la situació continua com fins ara s’hagin de produir talls de 24 hores en el subministrament.

Ahir, s’indicava que per poder estabilitzar els nivells mínims d’aigua dels dipòsits, a partir de demà s’aportarà amb camions cisterna, que carregaran a Montblanc, fins on arriba el CAT. »Aquest fet no implica cap canvi en la qualitat de l’aigua ni el preu d’aquesta», deia el comunicat.

El regidor d’Agricultura, Sostenibilitat, Medi Ambient i Serveis Municipals, Xavier Rosell, apuntava al Diari que el municipi s’abasteix de tres pous. El principal és un intern de la cova –el de la Biela– , d’on ve aproximadament el 80 per cent de l’aigua. «El que sabem és que cada vegada tarda més en recuperar el nivell». Actualment, els dipòsits estan al 50 per cent i amb l’aportació de les cisternes d’aquesta setmana esperen arribar al 60-70, «i veurem com estem la propera. Dependrà en bona part de si plou i si la gent fa cas a consumir menys». Si els dipòsits segueixen a la meitat, dins de dues setmanes es tornaran a reomplir amb cisternes.

Des de l'Ajuntament es demana evitar l'ús desmesurat i irracional de l'aigua per evitar haver de tallar el subministrament, que podria durar més de 24 hores.

Comentarios
Multimedia Diari