Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Les Piles tem l’agost per la manca d’aigua i demana prudència

Al ser una xarxa de canalització antiga no es poden fer talls sectorials

| Actualizado a 31 julio 2022 08:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les Piles està inclòs dins la declaració d’estat d’alerta per sequera. La mesura ha estat presa per part del Comitè Permanent de Sequera de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a la zona Anoia-Gaià. La norma estableix una limitació en els volums lliurats per a l’abastament d’aigua de la població, la qual no pot superar una dotació màxima equivalent a 250 litres per habitant i dia.

Des del passat mes de maig el poble de les Piles «s’abasteix de l’aigua transportada en camions cisterna amb remolc, amb una freqüència de dues cisternes a la setmana, de 28.000 litres cadascuna», comenta l’alcalde Llorenç Montalà.

Aquesta aigua és vessada al dipòsit distribuïdor situat a la part alta del poble, molt a prop de la piscina municipal i dels dos pous que abasteixen l’ús de boca, aqüífers que es troben sota mínims, fins al punt de no poder fer-ne extracció d’aigua.

L’alcalde admet que «la situació és complicada», problema que es pot veure agreujat en començar el mes d’agost, «quan les Piles gairebé dobla la població, que passa dels 110 residents habituals a tenir-ne 200». Afegeix que la casa de colònies que hi ha al poble es troba en plena ocupació, la qual cosa incrementa els consums.

Des de l’Ajuntament s’insisteix en la necessitat de fer un ús responsable de l’aigua «i que el veïnat sigui conscient que cal reduir els consums i limitar-se a les necessitats essencials». Per aquest motiu es demana que es compleixin les normes dictades per l’ACA, que prohibeixen la utilització de mànigues d’aigua per a la neteja de carrers i façanes i omplir fonts ornamentals; restringir l’aigua a les granges a l’abeurament i neteja dels animals i neteja del recinte, en quantitats imprescindibles.

Limitacions

En el cas concret de les Piles la neteja de vehicles queda limitada únicament als vidres, miralls, llums i plaques de matrícula, mitjançant l’ús d’esponja i galleda.

Montalà subratlla que, en cas de persistir aquesta sequera i de no reduir-se el consum d’aigua, «el següent pas serà establir franges horàries de restricció del subministrament».

La mesura, segons l’alcalde, comporta altres inconvenients afegits, «per tractar-se d’una xarxa de distribució antiga que no permet fer talls sectorials, de manera que ha de ser total». Això, produeix un desequilibri en les diferents parts de poble, si es tracta de la part alta o la baixa, a més de les dificultats per eliminar les bosses d’aire que s’acumulen a les canonades.

Comentarios
Multimedia Diari