Ruta per 18 establiments que oferiran tapes especials per a les Decennals

Del 28 de gener al 6 de febrer, costaran tres euros i mig i aniran acompanyades d’una copa de vi o cava o de cervesa

19 enero 2022 17:00 | Actualizado a 28 enero 2022 17:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Per les Decennals de 2011, un total de 29 restaurants i cafeteries de Valls oferien una tapa i una copa de vi per 2,50 euros. La iniciativa va ser tot un èxit. Alguns establiments servien fins 400 tapes diàries, «una bogeria», deien. Ara, onze anys després, es torna a repetir la iniciativa. A partir del proper divendres 28 de gener i fins el diumenge 6 de febrer, un total de 18 establiments de la capital de l’Alt Camp –veure requadre adjunt– oferiran una tapa amb acompanyament: vi blanc o negre, cava o cervesa. El preu és de tres euros i mig. Ahir es va presentar oficialment la ruta a la plaça del Blat amb la presència dels artífexs de les tapes, que van ser exposades.

El regidor de Comerç i Turisme de l’Ajuntament, Òscar Peris, recordava la situació complicada que ha patit el sector amb la pandèmia. Però tot i això, destacava que 18 establiments de Valls «s’han bolcat aquests dies en pensar un plat, un àpat perquè sigui un referent i dinamitzi un cop més aquest sector tan important per a la nostra ciutat».

«Per a nosaltres és el primer esdeveniment que fem com a Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Valls i l’Alt Camp», apuntava el seu president, Joan Mira, qui agraïa el suport de la regidoria de Comerç perquè sense aquest no era estat possible, a l’igual que també els dos sponsors.

I com ambaixador de la Ruta de Tapes de Valls s’ha escollit un xef que actualment treballa en un restaurant de Salou però que va néixer a Valls, on va començar també entre fogons, concretament en una pizzeria de la plaça del Blat quan tenia 14 anys. Pep Morenom, amb una estrella Michelin, va dir que per ell era un «gran honor» fer d’ambaixador i assegurà que «Valls ha estat sempre un avançat en moltes coses». Afegí que si a la gastronomia hi ha un valor en alça actualment aquest és el Km 0, «el producte humil». Va fer referència a la gamba de Tarragona, «un producte elitista», va dir, «i aquí –en referència a Valls– el primer producte que hem tingut sempre com a referència ha estat el calçot». I es preguntà en veu alta: «Hi ha alguna cosa més humil que una ceba?». Per això, va dir quer s’ha de treure pit del que un té, en aquest cas el calçot, «una verdura que surt de la terra i és molt econòmica, i que és única des del seu naixement».

Carlos Antonio Ferrer, gerent de zona de Raventós-Codorniu, va assegurar que la seva empresa «ha volgut aportar el nostre granet de sorra». Destacava que aquesta «microcuina», que ja entra per la vista, «no s’entendria sense una copa de vi o de cava».

I el coordinador d’equip Canal hostaleria Tarragona d’Estrella Damm, Albert Vernet, recordava que la seva empresa ja té un vincle amb Valls a través dels castells «però volem apostar per la restauració, pel producte de proximitat, que el teniu molt bo. I el més important, el sabeu treballar».

Comentarios
Multimedia Diari