Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Una Nit de Premis de diverses reivindicacions i anuncis a Valls

Gairebé quatre hores. És el temps que va durar la gala entre el sopar i les entregues dels diferents premis a les persones, entitats i empreses del territori

04 junio 2023 21:28 | Actualizado a 04 junio 2023 23:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Intentarem que sigui ràpid i àgil», això deien els presentadors de la nit, Marta Ferré i Carles Cortés, només començar la gala de la Nit de Castells. Sabien que tenien un repte: entregar 23 premis, més els petits espectacles de la Circoteca, i tot havia de ser a bon ritme, perquè no es fes massa llarg. Estava coordinat i pensat, i durant l’entrega dels primers guardons es va veure que les seves intencions es podien complir.

El primer en pujar a l’escenari era el jove Alex Vicente, Consys Engineering, premiat per la seva emprenedoria, i que assegurava que «quan et donen un premi vol dir que vas pel camí indicat, veurem on arriba». Així s’obria una gala que tindria un sopar pel mig, i s’allargaria fins a gairebé la una de la matinada. El segon en passar per dalt de l’escenari era Josep Maria Marimon, director comercial d’Hormipresa, per reconèixer la seva trajectòria. Marimon anunciava que ampliaran les seves instal·lacions «ben a prop del Pla de Santa Maria». En aquest sentit, assegurava que tenen molta feina per fer encara. No seria l’únic anunci de la nit, ja que la històrica botiga Calçats Samper, també rebia un reconeixement. El seu responsable explicava que ara obriran un establiment nou al carrer Forn Nou, i es mostrava amb moltes ganes. A més, en aquest sentit, feia una declaració d’intencions, i deia «fa 50 anys que treballo, si pogués en portaria 50 més, però espero que me’n quedin uns 10 encara. No us preocupeu que no em jubilaré encara». Així doncs, botiga nova, instal·lacions d’empresa que s’amplien, i reconeixements per als dos llocs.

Les colles castelleres, la Colla Vella Xiquets de Valls, i la Colla Joves Xiquets de Valls, també feien els seus homenatges. Els primers a Joan Olivé Vidal, la persona encarregada de l’organització i de tirar endavant la Diada Castellera del Catllar. Olivé assegurava que posaria el reconeixement a la seva persona en un lloc ben bonic de casa. La Joves de Valls premiava a la comunicadora, Maria Roig, pel seu treball de recerca i recollida de memòria històrica. Roig feia el primer, que no únic, discurs reivindicatiu de la nit. La comunicadora assegurava que «és important saber d’on venim, i cada cop és més rellevant la memòria històrica». Afegia que ara fer castells «està molt bé, i la gent ho veu bé, però les noves generacions han de conèixer que fa un temps que aquest món no estava ben vist».

«Valls és una ciutat que té molt de potencial. Té la gran sort de tenir moltes entitats, i tot això ho hem de potenciar, perquè és un lloc que té un gran potencial a Catalunya». Rafael Castells

Després d’això arribava un dels moments culminants de la nit. Arribaven els dos grans premis: el premi al Vallenc de l’Any, i el premi a la Iniciativa Cívica, que els van rebre Rafael Castells i l’Associació d’Amics del Ferrocarril. Les dues persones encarregades d’atorgar aquests guardons van ser l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Farré, i el Conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent. Farré va assegurar que «la Nit de Premis és emoció, i sentiment vallenc», a més de valorar aquelles persones pel seu esforç i el seu treball. Per la seva banda, Torrent va explicar que a hores d’ara estan treballant per «reindustrialitzar el país, potenciar la formació professional, perquè és bàsica, i la simplificació administrativa». El conseller va definir com aquest moment de transformació, i que s’ha de saber aprofitar.

Els dos guardonats també van poder gaudir del seu moment. El Vallenc de l’Any ja portava tot el seu discurs fet, i calculat, per adaptar-se als tempos que li havien dit. No va saber quedar-se amb un dels moments de la seva trajectòria, ja que en va anomenar uns quants que per ell eren importants. I va demanar «valorar i estimar allò que tenim i el nostre teixit associatiu. Valls té molt potencial, i és molt positiu». El president de l’Associació d’Amics del Ferrocarril, Nil Magrinyà, va tenir el seu moment reivindicatiu després d’agrair el guardó. Magrinyà va assegurar que estan més ferms que mai amb els seus objectius de divulgar i promocionar el patrimoni del ferrocarril, i la seva promoció com a mitjà de transport. En aquest sentit, va afirmar que «Valls no pot perdre el tren». Després es va fer una pausa pel sopar i la resta.

Comentarios
Multimedia Diari