Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Valls prepara l’11è Fòrum Casteller per Santa Úrsula

El cartell de la fira, obra del vallenc Marc Volpini, aposta per mostrar la pinya d’un castell amb la gamma cromàtica de les dues colles locals

15 septiembre 2023 10:08 | Actualizado a 15 septiembre 2023 14:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fira de Santa Úrsula de Valls se celebrarà del 13 al 22 d’octubre i ahir es va presentar la imatge gràfica, enguany a càrrec de l’artista Marc Volpini. L’autor vallenc representa una pinya amb els colors de les dues colles dels Xiquets de Valls i l’edifici de Món Casteller-Museu Casteller de Catalunya de fons.

Volpini va explicar que l'encàrrec havia de representar els castells i el museu. «Volia fugir una mica de la representació del castell i em volia basar en la pinya, que és la base social i imprescindible per construir qualsevol bon castell». El cartell, amb les lletres escampades, centra l’atenció a les mans unides que representen la força de la tradició popular.

A més, l’artista va comentar que li va fer molta il·lusió dissenyar la imatge. «Hi ha una pressió, perquè sé que el públic de Valls és crític i hi ha una tradició en el disseny bastant aferrada. Però la il·lusió que em feia és tremenda i espero estar a l'alçada del que la gent vol veure».

En aquest sentit, la regidora de Cultura, Laia Castells, va assegurar que la comissió d'imatge gràfica va triar a l’artista local com a il·lustrador d'aquesta cita. «Posa en valor diversos elements del món casteller. Santa Úrsula és eminentment castellera i hi ha dos elements importants que configuren el cartell: els castellers i el Museu Casteller».

De fet, serà la primera vegada que l’equipament cultural, recentment estrenat el passat 8 de setembre, visqui la Fira de Santa Úrsula. Tot i que el programa encara no està acabat, des de l’Ajuntament de Valls van avançar alguns actes destacats de l’esdeveniment, com el Simposi Casteller o la FiraCastells a la plaça dels Quarters.

«Estem ultimant dates i detalls i hi haurà un acte especial vinculat al Museu Casteller. Tenint en compte que és una de les diades de referència del món casteller, esperem que aquell cap de setmana hi hagi molta afluència també al museu», va apuntar Castells.

Comentarios
Multimedia Diari