Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Aragonès engega una campanya per promocionar Catalunya al món davant d’una vintena d’empresaris coreans

  El president presenta «l’ecosistema de la salut i les ciències de la vida» com una de les «joies de la corona»

  28 noviembre 2023 18:25 | Actualizado a 28 noviembre 2023 18:28
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha donat el tret de sortida d’una campanya per promocionar Catalunya al món i captar noves inversions. A la nova delegació del Govern a Seül inaugurada aquest dilluns i davant d’una vintena d’empresaris coreans, Aragonès ha presentat «l’ecosistema de la salut i les ciències de la vida» com una de les «joies de la corona» i destacat instal·lacions com el Sincrotró ALBA o el Barcelona Supercomputing Center (BSC).

  De fet, aquests són dos dels 12 projectes que el president ha ressaltat als agents econòmics de Corea del Sud, als que ha convidat a «ser part del futur de Catalunya». La voluntat de l’executiu és repetir aquest tipus d’exposicions als diversos viatges institucionals.

  Entre els assistents a la presentació d’aquest dimarts el Govern ha destacat Kotra, una agència especialitzada en la captació d’inversions; l’organitrzació internacional Wego; membres de l’agència pública Korean Development Institute i l’organització farmacèutica Korea Pharmaceutical Trader Association.

  «Som una economia internacional, oberta al món, innovadora i amb un molt bon nivell», ha dit Aragonès durant la presentació. Així mateix, ha recordat durant el 2022 les exportacions de mercaderies van representar més del 35% del PIB català (tot el que es produeix en un any) i ha assegurat que això és part de la «recepta màgica» del «bon comportament» de l’economia catalana.

  El Govern identifica 12 projectes «estratègics» i apel·la les empreses a formar-ne part

  La presentació del Govern per promocionar Catalunya s’estructura al voltant de 12 projectes que l’executiu qualifica «d’estratègics» i que estan vinculats a la biomedicina i a les grans infraestructures tecnològiques. Els projectes escollits són el complex del Mercat del Peix, el Sincrotró ALBA, el centre de malalties minoritàries de l’Hospital de Sant Joan de Déu, l’Innofab, el centre d’investigació de l’Hospital Clínic, el supercomputador Marenostrum del BSC, el centre d’investigació per la descarbonització, el Hub de Tecnologies Quàntiques de Catalunya, el Barcelona Center for Applied Neurosciences, el Centre de Teràpies Avançades i Emergents de Catalunya, el telescopi de l’Observatori del Montsec i el Campus de Salut de Girona.

  L’àmbit de la salut, en el que el Govern ha posat més èmfasi a Corea, a Catalunya compta amb més de 1.350 companyies. El president de la Generalitat ha apel·lat a les empreses coreanes presents a la delegació a «formar part» dels 12 projectes «estratègics» per tal que «es beneficiïn» de tot l’ecosistema, concentrat sobretot a l’àrea metropolitana de Barcelona.

  En relació amb les instal·lacions, Aragonès ha avançat que durant el desembre s’inaugurarà al BSC el Marenostrum 5, un dels supercomputadors més potents d’Europa.

  Promocionar Catalunya al món

  La presentació d’aquest dimarts a la delegació del Govern a Corea del Sud dona el tret de sortida d’una nova campanya per promocionar Catalunya als agents econòmics de diversos països, amb l’objectiu de captar inversions. Es tracta d’un format que es pretén repetir en cada viatge institucional i on es posaran en valor diferents actius en funció del país en qüestió. L’executiu ha assegurat que té identificades diverses companyies que en un futur podrien instal·lar-se a, sobretot farmacèutiques. Tot plegat compta amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat del Govern.

  Comentarios
  Multimedia Diari