17.850 persones coronen 18 cims de Catalunya per reclamar la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats

Torra fa l'ascens al Puigsacalm, Torrent puja al Matagalls, Buch a la muntanya de les Agudes i Borràs al Tossal del Rei

13 octubre 2018 17:37 | Actualizado a 26 octubre 2018 16:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

17.850 persones han participat aquest dissabte a la campanya 'Cims per la Llibertat', una ascensió simultània a 18 cims de Catalunya per reclamar la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats. A la iniciativa hi han participat membres del govern com el president Quim Torra, que ha pujat al Puigsacalm, o els consellers Miquel Buch, Laura Borràs, Chakir el Homrani, Jordi Puigneró o Damià Calvet. A més, el president del Parlament, Roger Torrent, ha pujat al Matagalls. Tots els inscrits han pagat 10 euros per participar, una recaptació que es destinarà a l'Associació Catalana pels Drets Civils, i els cims han estat escollits pels presos i exiliats.

La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya i de tots els centres excursionistes del territori. De fet, 41 d'ells s'han fet càrrec d'organitzar l'ascensió als cims.

Totes les ascensions han començat entre les 5 i les 9 del mat, en funció de la dificultat de cadascuna. Entre les 12 i la una del migdia s'ha iniciat un acte dalt de cada cim, on ha intervingut un familiar dels represaliats i s'ha llegit un manifest. Al cim del Puigsacalm hi ha pujat el president de la Generalitat, Quim Torra, i al Matagalls, el president del Parlament, Roger Torrent.

Segons l'organització, "la participació en tots els cims ha superat totes les expectatives i la iniciativa ha tingut també un gran ressò internacional, ja que s'ha pujat també s'han pujat 11 cims agermanats a Europa, Amèrica del nord i Nova Zelanda".

Comentarios
Multimedia Diari