Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

17.850 persones coronen 18 cims de Catalunya per reclamar la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats

Torra fa l'ascens al Puigsacalm, Torrent puja al Matagalls, Buch a la muntanya de les Agudes i Borràs al Tossal del Rei

Diari de Tarragona

Whatsapp
Pla mitjà on es pot veure una multitud de persones participant en l'ascens al Tossal de les Torretes, dins la iniciativa dels Cims per la Llibertat, el 13 d'octubre de 2018.

Pla mitjà on es pot veure una multitud de persones participant en l'ascens al Tossal de les Torretes, dins la iniciativa dels Cims per la Llibertat, el 13 d'octubre de 2018.

17.850 persones han participat aquest dissabte a la campanya 'Cims per la Llibertat', una ascensió simultània a 18 cims de Catalunya per reclamar la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats. A la iniciativa hi han participat membres del govern com el president Quim Torra, que ha pujat al Puigsacalm, o els consellers Miquel Buch, Laura Borràs, Chakir el Homrani, Jordi Puigneró o Damià Calvet. A més, el president del Parlament, Roger Torrent, ha pujat al Matagalls. Tots els inscrits han pagat 10 euros per participar, una recaptació que es destinarà a l'Associació Catalana pels Drets Civils, i els cims han estat escollits pels presos i exiliats.

La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya i de tots els centres excursionistes del territori. De fet, 41 d'ells s'han fet càrrec d'organitzar l'ascensió als cims.

Totes les ascensions han començat entre les 5 i les 9 del mat, en funció de la dificultat de cadascuna. Entre les 12 i la una del migdia s'ha iniciat un acte dalt de cada cim, on ha intervingut un familiar dels represaliats i s'ha llegit un manifest. Al cim del Puigsacalm hi ha pujat el president de la Generalitat, Quim Torra, i al Matagalls, el president del Parlament, Roger Torrent.

Segons l'organització, "la participació en tots els cims ha superat totes les expectatives i la iniciativa ha tingut també un gran ressò internacional, ja que s'ha pujat també s'han pujat 11 cims agermanats a Europa, Amèrica del nord i Nova Zelanda".

Temas

Comentarios

Lea También