Detecten menors malalts i discapacitats al CIE de la Zona Franca

La Fundació Migra Studium va detectar interns amb aquests problemes durant l’any passat

04 mayo 2018 11:21 | Actualizado a 04 mayo 2018 14:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Segons l’informe publicat ahir sobre les visites realitzades el 2017 per voluntaris de l’entitat, van passar pel CIE de la Zona Franca –que no té mòdul de dones– uns 1.820 homes, «més del doble que l’any 2015», va subratllar Migra Studium, que va acompanyar a 208 interns amb 624 visites. 

L’entitat va detallar que 44 de les persones visitades, un 21,15%, «declaraven ser menors d’edat» i que només té constància que tres d’aquests casos fossin reconeguts com a menors i posats en llibertat, a càrrec de la Direcció general d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (DGAIA). 

«L’equip de visites ha trobat casos en els quals no es donava credibilitat als documents aportats pel menor, fins i tot quan comptava amb el certificat de naixement o passaport», va informar l’entitat. 

Política migratòria restrictiva

L’informe també critica que el procediment per a la determinació de l’edat «s’ha convertit en un altre exercici d’una política migratòria restrictiva, més que en un procediment on preval la protecció del menor». 

A les visites també es van detectar 22 persones amb malalties cròniques com l’hepatitis C, hipertensió, diabetis o epilèpsia i algunes manifestaven que no van poder continuar amb el tractament «a causa del seu internament».

L’entitat ha considerat «especialment greu» que nou persones que patien problemes psicològics o malalties mentals no poguessin rebre l’atenció adequada per falta de personal especialitzat, i ha indicat que els voluntaris també van trobar a una persona cega perquè un altre intern els va informar.

Unes 28 persones més visitades el 2017 van expressar «haver patit, per part de la policia, un tracte intimidatori, degradant».

Comentarios
Multimedia Diari