Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'Estat revisa a l'alça la liquidació del 2015 i transferirà a Catalunya 266 milions més

El secretari d'Economia, Pere Aragonès, critica que són diners que ha hagut d'avançar la Generalitat i que "arriben amb dos anys de retard"

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge general del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, al CPFF el 7 de juliol de 2017. Foto: ACN

Imatge general del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, al CPFF el 7 de juliol de 2017. Foto: ACN

L'Estat ha revisat a l'alça la liquidació del 2015 i transferirà 266 MEUR més a Catalunya. Així ho ha comunicat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, al secretari d'Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF). Per tant, el total dels diners transferits a Catalunya –segons el model de finançament- s'incrementa fins als 1.879 MEUR.

"Ara ens han donat la raó perquè ja havíem dit que la liquidació no ens semblava adequada"

Aragonès ha recordat que Catalunya ja havia criticat la previsió de l'Estat i havia demanat que es fes un ajust. "Ara ens han donat la raó perquè ja havíem dit que la liquidació no ens semblava adequada", ha manifestat el secretari d'Economia, que lamenta que són 266 MEUR que "arriben amb dos anys de retard" i que ha hagut d'avançar la Generalitat per pagar serveis públics com la salut o l'educació. D'altra banda, el CPFF ha aprovat l'objectiu de dèficit per al 2018. L'Estat ha tornat a reunir el consell una setmana més tard per incrementar una dècima (del 0,3% al 0,4%) el límit de les comunitats. Catalunya s'hi ha oposat.

Temas

Comentarios

Lea También