L'Estat revisa a l'alça la liquidació del 2015 i transferirà a Catalunya 266 milions més

El secretari d'Economia, Pere Aragonès, critica que són diners que ha hagut d'avançar la Generalitat i que "arriben amb dos anys de retard"

07 julio 2017 15:25 | Actualizado a 07 julio 2017 15:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Estat ha revisat a l'alça la liquidació del 2015 i transferirà 266 MEUR més a Catalunya. Així ho ha comunicat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, al secretari d'Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF). Per tant, el total dels diners transferits a Catalunya –segons el model de finançament- s'incrementa fins als 1.879 MEUR.

"Ara ens han donat la raó perquè ja havíem dit que la liquidació no ens semblava adequada"

Aragonès ha recordat que Catalunya ja havia criticat la previsió de l'Estat i havia demanat que es fes un ajust. "Ara ens han donat la raó perquè ja havíem dit que la liquidació no ens semblava adequada", ha manifestat el secretari d'Economia, que lamenta que són 266 MEUR que "arriben amb dos anys de retard" i que ha hagut d'avançar la Generalitat per pagar serveis públics com la salut o l'educació. D'altra banda, el CPFF ha aprovat l'objectiu de dèficit per al 2018. L'Estat ha tornat a reunir el consell una setmana més tard per incrementar una dècima (del 0,3% al 0,4%) el límit de les comunitats. Catalunya s'hi ha oposat.

 

Comentarios
Multimedia Diari