La Guàrdia Civil interroga funcionaris de la Generalitat pels preparatius del referèndum

Puigdemont acusa PP i Cs de convertir-se en "espanta funcionaris" per evitar que participin en processos "absolutament legals"

28 junio 2017 09:17 | Actualizado a 17 noviembre 2017 17:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Guàrdia Civil ha interrogat funcionaris de la Generalitat en relació amb els preparatius del referèndum de l'1 d'octubre. Segons ha confirmat l'ACN, alguns de les interrogatoris fan referència a la campanya institucional que anima els catalans residents a l'exterior a inscriure's al registre voluntari. En el marc de la sessió de control, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha acusat PP i Cs d'haver-se convertit en "espanta funcionaris i espanta treballadors públics" per evitar que participin en "processos absolutament legals". "Ni els espanta funcionaris ni els caça urnes podran espantar i caçar milions de ciutadans que volem votar", ha defensat posteriorment el president de la Generalitat a través d'un missatge al seu compte de Twitter.

Puigdemont defensa que "ni els espanta funcionaris ni els caça urnes podran espantar i caçar milions de ciutadans que volem votar"

El jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona va obrir una investigació per l'anomenat 'cas Vidal', arran de les conferències de l'exsenador on va apuntar que el Govern disposava de dades fiscals dels catalans de manera il·legal. Fonts del TSJC han explicat  que el titular d'aquest jutjat no ha ordenat cap declaració ni ha citat ningú i, que si la Guàrdia Civil ha fet aquests interrogatoris en el marc d'aquesta investigació, ho ha fet dins del marge autonomia dels investigadors que actuen com a policia judicial. La causa del 'cas Vidal' està declarada secreta.

Comentarios
Multimedia Diari