Petició de 21 anys per al grup que humiliava gais

Amb el pretext aparent d’identificar i neutralitzar pederastes, buscava perseguir, humiliar i vexar homosexuals

18 enero 2018 12:20 | Actualizado a 24 enero 2018 13:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El fiscal demana fins a 21 anys de presó per als integrants del «projecte pillapilla», els quals preparaven emboscades a homosexuals a Granollers i les Franqueses per humiliar-los i vexar-los tot sotmetent-los a un interrogatori que després penjaven a les xarxes socials. El fiscal de delictes d’odi i discriminació Miguel Ángel Aguilar demana la pena més gran, de 21 anys de presó, per a Mykola, l’impulsor d’aquest grup, i per al seu principal col·laborador, i condemnes de quinze, sis i dos anys per als altres quatre acusats. Mykola, de nacionalitat ucraïnesa, va crear el novembre del 2013 el grup que va denominar «projecte pillapilla», que era una imitació del grup rus Occupy Pedofilya, de clara ideologia neonazi i  que, amb el pretext aparent d’identificar i neutralitzar pederastes, buscava perseguir, humiliar i vexar homosexuals.

El «projecte pillapilla» va actuar almenys contra tres víctimes. Es feien passar per un menor i parlaven en xats de contactes íntims amb homosexuals, amb els quals concertaven cita. El dia de la cita, quan apareixia la víctima, un grup d’entre deu i vint persones abordaven la víctima, l’envoltaven perquè no fugís, la retenien i la filmaven mentre la interrogaven.

Segons el fiscal, els acusats van actuar amb l’objectiu d’«atemorir, humiliar i represaliar» els homosexuals. En l’interrogatori, els acusats obligaven a respondre a les víctimes preguntes vexatòries sobre la seva condició sexual i familiar, donar el seu nom complet i DNI, proclamar públicament la seva homosexualitat i reconèixer sota coacció que eren uns «pederastes abusadors de nens». Posteriorment, editaven les imatges i les penjaven a les xarxes socials.

Comentarios
Multimedia Diari