Una patrulla de proximitat dels Mossos ha trobat el terrorista amagat en unes vinyes

Ha cridat "Al·là és gran" quan els policies li han cridat l'alto, a la vegada que s'obria la camisa i mostrava un cinturó amb explosius que després s'ha comprovat que eren simulats

21 agosto 2017 18:49 | Actualizado a 21 agosto 2017 19:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El terrorista Younes Abouyaaqoub ha estat sorprès per una patrulla de mossos d'esquadra quan estava amagat en unes vinyes situades entre els municipis de Sant Sadurní d'Anoia i Subirats (Alt Penedès), després que diversos comandaments policials i una veïna el situessin en aquesta zona.

En roda de premsa, el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha relatat els detalls en què ha estat localitzat i abatut el terrorista, que ha cridat "Al·là és gran" quan els policies li han cridat l'alto, a la vegada que s'obria la camisa i mostrava un cinturó amb explosius que després s'ha comprovat que eren simulats.

Segons Trapero, el terrorista no anava acompanyat ni en el moment en què ha estat abatut ni quan ha estat reconegut pels comandaments policials i la testimoni.

El major dels Mossos d'Esquadra ha assenyalat que, de moment, no hi ha indicis que la cèl·lula terrorista responsable dels atemptats de Barcelona i Cambrils (Baix Camp) compti amb més membres, a banda dels 12 que han estat abatuts o detinguts, encara que no ha descartat que en un futur la investigació "es pugui ampliar" a altres persones relacionades amb la cèl·lula terrorista.

La policia catalana ha rebut una trucada d'una veïna, amb "amplis coneixements en fesomia", que assegurava no tenir dubtes d'haver vist a la zona el terrorista

L'autor de l'atropellament massiu de Barcelona ha estat reconegut aquesta mateixa tarda a Sant Sadurní d'Anoia, prop de l'estació de Renfe, per un cap i un sotscap de la comissaria de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) que arribaven d'una reunió dels Mossos d'Esquadra a la comissaria central de Sabadell (Vallès Occidental) en la qual, precisament, se'ls havia facilitat informació sobre el fugitiu.

Paral·lelament, la policia catalana ha rebut una trucada d'una veïna, amb "amplis coneixements en fesomia", que assegurava no tenir dubtes d'haver vist a la zona el terrorista, l'aspecte del qual li havia cridat l'atenció perquè portava una camisa de màniga llarga en un moment de molta calor, segons el major dels Mossos.

Després de comparar les seves empremtes dactilars amb les recollides en la furgoneta que va perpetrar l'atropellament massiu a La Rambla, els Mossos d'Esquadra han confirmat que el mort era Younes Abouyaaqoub, qui segons el major dels Mossos portava diversos ganivets i punyals.

La policia catalana investigarà ara si el terrorista va utilitzar alguna d'aquestes armes blanques per matar al jove de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) al qual va robar el cotxe en la seva fugida, vehiculo que després va deixar estacionat en un carrer de Sant Just Desvern (Baix Llobregat). 

Comentarios
Multimedia Diari