Altafulla demanarà una auditoria sobre l'Empresa Mixta d'Aigües

Havia d'executar les obres d'urbanització del carrer Martí d'Ardenya, però diu que no té prou capacitat de finançament

19 mayo 2017 23:59 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament ha rebut amb sorpresa la situació que li ha plantejat l’Empresa Mixta d’Aigües i estudia la possibilitat d’iniciar una auditoria sobre la companyia per conèixer la situació real.

El darrer Ple de l’Ajuntament d’Altafulla ha aprovat de forma inicial i amb caràcter d’urgència el projecte d’urbanització del carrer Martí d’Ardenya, atenent el suport de la ciutadania expressat pel 65% dels vots en la consulta celebrada el 25 de maig al municipi, en la qual el consistori va decidir destinar els 100.000 euros de l’increment de l’IBI decretat pel Govern espanyol.

El projecte contemplava l’ampliació de voreres, la supressió de l’aparcament al carrer, la canalització soterrada de les aigües pluvials i connexió dels desguassos pluvials a la xarxa i el soterrament de les línies aèries.

En un primer moment, part d’aquesta actuació havia de ser executada per l’Empresa Mixta d’Aigües, la qual ha comunicat que no disposa de capacitat de finançament suficient, i finalment serà l’Ajuntament qui assumirà l’execució de la totalitat de l’obra, quin cost ascendeix a 325.000 euros, «d’acord amb el compromís adquirit», ha assenyalat l’alcalde d’Altafulla Fèlix Alonso.

Per la seva banda el regidor Pere Gomés, ha destacat que aquest pot ser un bon moment per marcar «un punt d’inflexió» amb l’empresa. En la mateixa línia s’hi ha referit el regidor d’Ideal, Josep Maria Pérez. Ha expressat la seva satisfacció de tirar endavant el projecte, però s’ha mostrat crític amb el sistema de gestió de la companyia, com ja ho va ser quan ell era alcalde, mentre que el regidor de Solidaritat Catalana per la Independència ha insistit que s’hauria de treballar perquè en un futur es pogués remunicipalitzar el servei al 100%.

El projecte d’arranjament del carrer Martí d’Ardenya contribuirà en la preservació, la conservació, i la millora de la zona, i podria esdevenir el punt de partida de l’execució del Pla Director de la Vila Closa.

Comentarios
Multimedia Diari