Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Cambrils obre un punt d’atenció sobre cooperativisme

Està a la Torre del Llimó i és servei  gratuït d’informació i acompanyament a persones que vulguin constituir-se com a cooperativa

Diari de Tarragona

Whatsapp
Presentació del compromís de col·laboració adquirit entre CoopCamp i l’Ajuntament de Cambrils

Presentació del compromís de col·laboració adquirit entre CoopCamp i l’Ajuntament de Cambrils

L’Ajuntament de Cambrils i l’Ateneu CoopCamp han signat un compromís de col·laboració que permetrà posar en funcionament un servei gratuït d’informació i acompanyament a persones que vulguin constituir-se com a cooperativa per tirar endavant el seu projecte em presarial.

Amb aquest nou punt d’atenció de CoopCamp ubicat a la Torre del Llimó s’engega una nova línia d’acompanyament del servei municipal de suport a les persones emprenedores i al teixit empresarial Cambrils Emprèn.

El nou punt d’atenció comptarà amb tècnics propis de referència de CoopCamp amb l’objectiu d’apropar-se a persones i col·lectius que vulguin informar-se sobre el cooperativisme i l’economia social com a model empresarial, així com de donar resposta a necessitats concretes de la realitat del municipi.

Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils, ha volgut destacar la centralitat econòmica de Cambrils al Camp de Tarragona i la forta tradició cooperativista del municipi. Mendoza ha afirmat que “creiem en aquest projecte perquè Cambrils ha sigut referent en el cooperativisme al llarg del segle XX; ara volem modernitzar-lo i apropar el model cooperatiu a altres àmbits més enllà del sector primari”.

La signatura del compromís de col·laboració entre CoopCamp i l’Ajuntament de Cambrils és fruit de les converses de treball iniciades durant l’any 2017 i permetrà posar en funcionament el nou punt d’atenció de l’entitat, que s’ubica a les instal·lacions de la Torre del Llimó.

Ana López, regidora de Promoció Econòmica, ha remarcat la importància de l’acord amb CoopCamp: “és una satisfacció col·laborar amb l’Ateneu Cooperatiu del Camp i incorporar un servei més a Cambrils Emprèn, que és una iniciativa consolidada a la qual volem afegir projectes com aquest, que posen en valor les oportunitats i potencialitats de les cooperatives”.

CoopCamp, que dóna servei a les sis comarques del Camp de Tarragona, forma part d’una xarxa de catorze ateneus impulsada des del programa aracoop del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i ofereix un servei gratuït d’informació i acompanyament a persones que desitgin constituir-se com a cooperativa per tirar endavant el seu projecte empresarial.

Francesc Tarragona, Director dels Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ha destacat que “el cooperativisme fomenta la cohesió social, una economia més sostenible, està arrelat en el territori i genera una ocupació de qualitat amb sous dignes i, en conseqüència, la reactivació econòmica dels municipis i les comarques i és per això que cal apostar decididament per aquest model”.

72 atencions l'any 2017

L’any 2017 CoopCamp va dur a terme fins a 72 atencions a casos interessats en la fórmula cooperativa, dels quals se’n van constituir tretze, i preveu seguir incrementant-ne el nombre durant el 2018.

En el cas del Cambrils, el nou punt d’atenció estarà obert cada últim dijous de mes entre les 12 i les 14 hores, tot i que es podrà sol·licitar cita prèvia per rebre atenció en un horari alternatiu bé trucant al telèfon 681623453 o adreçant un correu a gerard.nogues@coopcamp.cat.

Gerard Nogués, representant del grup motor de CoopCamp, ha agraït la bona predisposició del consistori cambrilenc per engegar la col·laboració amb l’ateneu i ha explicat quines són les línies estratègiques de l’ateneu a Cambrils i al territori: “durant molts anys les fórmules cooperatives quedaven en un segon terme i avui tornen a ser una opció per iniciar un projecte d’emprenedoria. La nostra prioritat és arribar a tots els llocs on hi hagi casos susceptibles d’esdevenir cooperativa i consolidar les iniciatives que s’han posat en marxa, a més de crear xarxa amb altres entitats vinculades al cooperativisme i l’economia social”.

A més de l’atenció i l’assessorament a les persones interessades, CoopCamp durà a terme diverses formacions, la primera de les quals, “Ser cooperativa”, es farà el pròxim dia 22 de febrer a les 10 h a la Torre del Llimó. La inscripció és gratuïta i cal fer-la a través de l’adreça empren@cambrils.org

Temas

Comentarios

Lea También