Carnicer (PSC) insta la resta de partits a facilitar un acord de govern al Vendrell

El cap de llista demana a les formacions que acceptin renúncies de programa i prioritzin la política municipal per sobre de les rivalitats de sigles

19 mayo 2017 22:38 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Martí Carnicer, vencedor de les eleccions municipals del Vendrell amb el PSC, ha demanat a la resta de partits un esforç de flexibilitat que faciliti un acord de govern. El grup socialista manté obertes les negociacions amb tots els partits que han obtingut representació -excepte Plataforma per Catalunya- per tal de reforçar els 4 regidors de la formació, aspirant a assolir un acord de majoria absoluta. Carnicer ha dit aquest dijous que "és estrictament necessari" que els partits siguin generosos i els ha instat a aparcar les rivalitats entre formacions, demanant-los que prioritzin la política municipal. Ha alertat que, si no hi ha una entesa entre diversos grups, "el poble no avançarà".

Carnicer ha assegurat que cap de les sis formacions amb qui ha parlat "s'ha tancat en banda" a l'hora d'arribar a un acord de govern, si bé ha apuntat que ha detectat que hi ha "línies vermelles autoexcloents" entre diversos grups que no accepten un acord en funció de quins partits el signin. Martí Carnicer, que no ha concretat quines són aquestes formacions, ha lamentat la situació i ha demanat prioritzar les qüestions locals per damunt d'elements d'àmbit general i de incompatibilitats entre sigles.

"Els ciutadans han votat els grups perquè tirin endavant les seves propostes, no perquè es quedin a l'oposició", ha criticat Carnicer, qui ha afegit que "en algun moment sembla que es facin carreres per veure qui primer es queda a l'oposició". Per aquest motiu, ha instat els grups a ser "responsables i generosos", assegurant que la manca d'entesa provocarà ingovernabilitat i "el poble anirà enrere".

Martí Carnicer s'ha referit especialment a les formacions que han obtingut representació per primera vegada al Ple de la capital del Baix Penedès, com Som Poble (2 regidors), Sí Se Puede el Vendrell (2 regidors) o Ciutadans (3 regidors). "També aquests que demanen nova política han de demostrar capacitat d'anar més enllà de les paraules", ha dit. En aquest línia, ha insistit que "tot pacte vol dir renúncies", i els ha demanat evitar una situació de "paràlisi municipal".

El PSC té previst mantenir una nova ronda de reunions amb tots els grups, si bé no es proposa estrictament tenir un acord de govern definit el dia 13 de juny, quan es celebrarà el Ple d'investidura. Segons Martí Carnicer, per a aquella data només preveu tenir assegurat el suport per al nomenament com a alcalde, mentre no descarta que les negociacions per tancar un pacte de govern i elaborar el cartipàs s'allarguin durant més dies.

Comentarios
Multimedia Diari