Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Parlament dóna llum verda a tramitar la nova vegueria del Penedès

Quan acabi la tramitació i s'aprovi la llei, Catalunya passarà a disposar de vuit vegueries: Barcelona, Penedès, Tarragona, Terres de l'Ebre, Lleida, Central, Girona i Alt Pirineu

EFE

Whatsapp
Imatge dels membres de la plataforma que han acudit al Parlament. Foto: Cedida

Imatge dels membres de la plataforma que han acudit al Parlament. Foto: Cedida

El Parlament ha donat avui llum verda a tramitar la llei per la qual es crearà la vegueria del Penedès -una de les divisions administratives del territori català- i que també incorpora la nova comarca del Moianès (Barcelona).

Per una majoria 98 vots a favor i cap abstenció, Junts pel Sí, PSC, Catalunya Sí que es pot i CUP han estirat les esmenes a la totalitat de PPC i Ciutadans.

La cambra ha aprovat, així, que es tramiti l'adaptació de la llei 30/2010 de vegueries, per afegir la del Penedès, que inclouria les comarques de l'Alt i Baix Penedès, el Garraf i part de l'Anoia.

Quan acabi la tramitació i s'aprovi la llei, Catalunya passarà a disposar de vuit vegueries: Barcelona, Penedès, Tarragona, Terres de l'Ebre, Lleida, Central, Girona i Alt Pirineu.

La vegueria és una jurisdicció administrativa d'origen medieval que es va recuperar a Catalunya el 2010 per a l'organització interna, sense substituir a les províncies.

La normativa que inicia avui el tràmit també incorpora la comarca del Moianès, una iniciativa avalada per una consulta popular en el territori concernit.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También