La Generalitat demana responsabilitat social a la Mahle davant el tancament a Vilanova

El conseller Torrent demana temps per buscar alternatives com a la Bosch de Castellet

Diari de Tarragona

Whatsapp
Concentración de trabajadores de Mahle en Vilanova.

Concentración de trabajadores de Mahle en Vilanova.

Noticias relacionadas:

- Otro mazazo para el Penedès

- Esperazna en la Bosch

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, demana a la multinacional Mahle que «reconsideri» la seva decisió de tancament de la planta de Vilanova i la Geltrú per «responsabilitat social».

Torrent ha criticat que es van assabentar de la notícia del tancament amb «només» 48 hores d’antelació. «Així no s’exerceix a responsabilitat social de les empreses».

Aquest dimecres una delegació del comitè d’empresa de Mahle ha assistit com a públic al Parlament. 

La Mahle de Vilanova.

A Vilanova i la Geltrú, on ha participat al Fòrum Empresarial del Penedès, Albert Castellanos, Secretari d’Empresa i Competitivitat, ha lamentat que la multinacional alemanya hagi estat «inflexible» a l’hora de reconsiderar el tancament de la planta a finals de gener de 2022, un termini que els deixa “molt poc marge” per treballar en un pla de reocupació del 345 treballadors i la reindustrialització dels terrenys.

Castellanos entén que anuncis de tancament com els de Mahle son «difícilment reversibles» perquè corresponen a decisions de grups multinacionals. Però considera que el que sí que hauria de ser exigible és un marge de temps suficient per treballar en alternatives per minimitzar els danys al màxim. 

Trabajadores de la Mahle en el Parlament.

«És sorprenent que després de 20 anys tinguin una actitud tant poc empàtica amb els seus treballadors». Amb tot, el secretari d’Empresa diu que la Generalitat acompanyarà els treballadors de Mahle «abans i després» del tancament i que emprendrà totes les accions que siguin necessàries per «recapacitar-los» i facilitar la seva recol·locació en d’altres empreses del país. 

Unes accions que, sense la col·laboració de l’empresa, com sí s’ha donat en el cas de Bosch a Castellet i la Gornal, obligarà a trobar «solucions a mida» en cada cas.

Sobre la possibilitat que Mahle opti a fons europeus per ampliar seva planta a Conca, Castellanos considera que «seria una mica absurd» que la Generalitat ajudés la multinacional quan s’ha negat a posposar la data de tancament. 

Temas

Comentarios

Lea También