Más de Costa

Vandellòs tindrà un nou equipament municipal a la plaça Drs. Gil-Vernet

Fins al 30 de març, els veïns podran fer suggeriments sobre la futura destinació de la finca adquirida per l'Ajuntament

Redacció

Whatsapp
Imatge de l'immoble que ha adquirit l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Intant. Foto: Cedida

Imatge de l'immoble que ha adquirit l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Intant. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant posarà a disposició dels veïns de Vandellòs un nou equipament públic a la Plaça Drs. Gil-Vernet. En concret, a la finca que va adquirir en aquesta cèntrica plaça, ubicada al nucli històric del poble, amb la intenció de fer-la servir com a dependències municipals.

Perquè pugui ser d’ús públic, caldrà realitzar una intervenció global al conjunt de l’edifici existent a l’actualitat, segons s’ha explicat aquesta setmana als veïns, durant la sessió informativa que a l’Auditori de Vandellòs, convocada per l’Ajuntament.

Per aquest motiu, s’haurà d’adequar el volum de l’immoble actual (eliminar-ne una planta) i adaptar-lo als requisits normatius en matèria de seguretat estructural, accessibilitat, mesures contra incendis i evacuació dels ocupants; aïllament tèrmic i eficiència energètica; instal·lació elèctrica, d’aigua, sanejament i telecomunicacions, etc.

Un altre objectiu de la intervenció serà augmentar la superfície disponible d’espai públic a nivell de la plaça, amb la incorporació de bona part de la superfície del solar.

«La idea és millorar la imatge i ampliar la Plaça Drs.Gil-Vernet, que és la zona central del poble, on es celebren la majoria d’actes i festes i on estan ubicats els elements patrimonials més importants de Vandellòs: Ca la Torre i la torre annexa medieval», assenyala l’alcalde, Alfons Garcia.

Per dur a terme aquesta actuació sobre l’edifici actual, que es troba deshabitat i en desús, es respectaran els paràmetres que fixa el Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) i la legislació urbanística en general. Segons els paràmetres del POUM, el nou equipament municipal podrà tenir com a màxim planta baixa i dues plantes pis, d’acord amb els usos determinats.

Amb l’objectiu de decidir la futura destinació d’aquest nou equipament, l’Ajuntament ha demanat a la ciutadania que li faci arribar els seus suggeriments. Es pot fer fins dilluns de la setmana vinent, dia 30 de març, a través d’Internet, mitjançant la pàgina web municipal; o adreçant-se a l’oficina municipal d’atenció ciutadana de Vandellòs, ubicada a la seu de l’Ajuntament, on hi ha una bústia de suggeriments.

El consistori assegura que es compromet a tenir en compte les opinions del veïnat a l’hora de decidir els usos del nou equipament municipal.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También