Altafulla busca com incrementar l’oferta de pisos de lloguer

Una enquesta entre els veïns revela la necessitat de crear habitatge al municipi

28 diciembre 2020 06:10 | Actualizado a 28 diciembre 2020 08:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La principal conclusió de l’enquesta realitzada, entre el veïnat d’Altafulla, posa de manifest la necessitat de resoldre la problemàtica que hi ha al poble per la manca d’habitatge assequible.

Uns resultats de la consulta que han de contribuir a assentar les bases del nou pla d’habitatges municipal per solucionar una de les principals necessitats segons els veïns

La tasca que està duent a terme la regidoria d’Habitatge amb els experts de la Universitat Rovira i Virgili (URV) en aquesta matèria, està donant els seus primers fruits, d’acord amb l’enquesta que va impulsar el consistori local sota la batuta de la Càtedra Unesco d’Habitatge de la URV, la qual es va realitzar entre principis de novembre i començaments de desembre.

La consulta va anar dirigida a prop de 300 persones, entre homes i dones, de diferents edats i ocupacions, tant residents al municipi com vinculats d’alguna manera a aquest.

Una anàlisi

Tot i que ara se n’ha de fer una anàlisi a fons, de la consulta ja se’n pot extreure que la ciutadania altafullenca veu en les dificultats d’accés a l’habitatge, una de les principals problemàtiques que pateix el municipi.

«Tant per la manca d’habitatge social, com en general, que afecta per igual a la gent amb feina estable com a gent vulnerable, mentre es detecta un elevat índex d’habitatges permanentment buits», ha subratllat Àlex Cañas, regidor d’Habitatge de l’Ajuntament d’Altafulla.

L’enquesta és una eina que ha de contribuir a elaborar la diagnosi, en aquest camp, a la localitat, per esdevenir la base del futur Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge (PAMH) i impulsar polítiques per afavorir l’accès a l’habitatge.

En el referit programa s’hauran de definir estratègies a aquesta problemàtica, que parteix d’uns preus que es consideren excessius “atesa la proximitat d’Altafulla amb les grans ciutats, que fa que sempre hi hagi comprador”, comenta Àlex Cañas. Amb tot, focalitzar en els preus de l’habitatge “no és l’objectiu, ja que el consistori no pot intervenir en el mercat immobiliari”, afegeix Cañas.

Habitatges buits

El regidor explica que l’Ajuntament analitzarà la quantitat d’habitatges buits que hi ha per buscar la manera de posar-les al mercat negociants amb els propietaris, siguin particulars o grans tenidors.

El principal objectiu és impulsar el lloguer. Igualment, Cañas ha refermat l’aposta del consistori per la creació d’habitatge social. Aquest és un repte que ja es podrà començar a visualitzar amb el desplegament el nou plantejament urbanístic al sector Safranars. En aquest sector de programat creixement del municipi es vol impulsar la reordenació de la tipologia d’habitatge, on s’ha aconseguit una superfície total de 5.000 m2 per construir fins a 42 nous habitatges de caràcter protegit de vora els 100 m2 cadascun.

Comentarios
Multimedia Diari