Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Pi Rodó de Cambrils es converteix en símbol d’homenatge a la lluita feminista

L’arbre centenari ha estat el lloc escollit per col·locar una placa commemorativa del 8M amb el lema “Sense dones no hi ha vida”

| Actualizado a 27 mayo 2022 13:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Pi Rodó es converteix en un símbol d’homenatge a la lluita feminista. El conegut arbre centenari ha estat el lloc escollit per l’Ajuntament de Cambrils per col·locar una placa commemorativa del Dia Internacional de les Dones amb el lema “Sense dones no hi ha vida”.

D’aquesta manera, Cambrils se suma a la iniciativa acordada el 8M pel Consell Consultiu de Dones del Baix Camp de col·locar una placa en un element natural que representés la lluita de les dones pels seus drets i per la construcció d’una societat eco feminista, on la ciutadania es desenvolupi lliure de limitacions de gènere u de violències, i on el respecte individual, comunitari i ecològic siguin els eixos vertebradors dels valors.

El Pi rodó s’ha considerat l’element més adient perquè representa una icona natural al municipi. Es una espècie autòctona, acollidora de vida, adaptada al seu medi, amb un arrelament ferm i resilient a les inclemències meteorològiques. Les característiques bio ambientals d’aquest arbre són coincidents metafòricament amb els valors de la lluita de les dones pels seus drets al llarg de la història: fortalesa, convicció, resiliència i sororitat.

El pi pinyoner (pinus pinea) està situat al passeig marítim, davant de la platja Prat d’en Forès, i ha estat declarat d’Interès Local i Comarcal i arbre monumental, en base a la seva significació històrica, a l’edat, a les mides excepcionals dins a la seva espècie, i al fet que ha esdevingut un símbol d’identitat col·lectiva del municipi.

Comentarios
Multimedia Diari