Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Teresa Ferré: «El Carnestoltes d’enguany a Roda de Berà està pletòric de salut»

  Rues i confeti, aquest cap de setmana, amb la participació de 21 carrosses locals i de pobles veïns

  17 febrero 2023 11:40 | Actualizado a 17 febrero 2023 11:45
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Cap de setmana de Carnaval amb majúscules és el que es disposa a viure i gaudir el poble de Roda de Berà, amb unes previsions de participació i lluïment propis de la prepandèmia. Des de la regidoria de Festes s’ha treballat de valent per tal que Roda de Barà esdevingui, un cop més, punt de trobada carnavalesc de la contornada. Ho explica en aquesta entrevista la Teresa Ferré, responsable de Cultura i Festes del municipi.

  Com arriba enguany el Rei Carnestoltes?

  Doncs exultant en salut, després de dos anys de veure’s impedit per la pandèmia. El cert és que ja fa dies que, l’ambient de carnaval es respira amb moltes ganes a Roda, pel que fa a l’organització de carrosses i comparses. Cal recalcar que els dos anys anteriors, malgrat la COVID-19, el 2021 vam fer un carnaval virtual i a l’any passat, quan ho teníem tot a punt, a darrera hora va ser necessari reinventar-lo, en compliment de les mesures sanitàries reimplantades.

  I com es pot quantificar aquest ambient?

  Esperem la participació de 21 carrosses. Cinc d’elles de Roda de Barà: Associació Luz de Luna, Tocats de l’ala (és la que durà entronitzat al Rei Carnestoltes), Los Tintineadores, la Cori i els Animats. La resta provenen de localitats veïnes com són Torredembarra, Altafulla, la Pobla de Montornès i Creixell. També de més enllà de la comarca, com ara Vendrell, l’Arboç, Banyeres i Calafell. Esperem, en total, la participació d’unes 2.000 persones, xifra que s’acostarà al rècord assolit en l’edició de 2020. De fet, hem hagut de modificar l’horari per poder combinar amb les rues d’alguns d’aquests pobles veïns i evitar solapar-se, ja que en alguns casos, és a la torna el mateix dia.

  Quins són els actes de demà?

  A les 12 del migdia hi haurà la Rua de Platja, amb sortida de la plaça Luís del Olmo, per recórrer la plaça Mediterrani i el passeig del Port Esportiu i acabar a la plaça de Sant Jaume A les 6 de la tarda sortirà de l’escola Salvador Espriu la Gran Rua de Carnaval que desfilarà pel nucli urbà amb finalització davant la Casa de la Vila. En aquest punt, el Carnestoltes llegirà els seus versots. La gran festa de Carnaval arribarà a les 11 de la nit al Casino Municipal amenitzada pels deejays Enzo Ferrara, Cristian Live, David Now i Quiles, amb servei de bar i entrada gratuïta.

  I el Carnaval infantil?

  Diumenge, a les 17.30 h, les cinc carrosses sortiran de l’avinguda Fèlix Martorell fins al pavelló. A dins es lliurarà l’esperada guerra de confeti, amb coca i xocolata per a tothom, en tant que l’animació infantil la protagonitzarà Susanita Pinceles.

  Dimecres vinent, enterrament i cendra...

  A les sis de la tarda finirà el regnat del Carnestoltes. Hi haurà el seguici mortuori, donarem lectura al seu testament i el Ball de Diables serà l’encarregat d’incinerar el cadàver, amb la crema del fèretre. Per ‘alleugerir’ el dol servirem xocolata calenta per tots els presents.

  Quina valoració en fa, d’haver gestionat les festes en uns anys tan complicats?

  Molt positiva. Ningú podíem imaginar com ens condicionaria una pandèmia. El fàcil hauria estat no fer res, però a Roda vam apostar per complir allò que s’ha dit, que “la cultura és segura”, ajudant els col·lectius que hi treballen. Ens hem reinventat, reformulat, però no hem deixat de fer festa ni actes culturals, en el marc establert per l’emergència sanitària, amb l’imprescindible ajut del voluntariat. A la vegada, la ciutadania ha correspost amb exquisida responsabilitat.

  Continuarà?

  Aquesta és la meva intenció, si l’electorat torna a dipositar la seva confiança en el nostre equip, encapçalat per l’alcalde, Pere Virgili. Pel que fa a mi, particularment, des de l’àrea que em fou confiada, en certa manera he procurat i vull continuar retornant la confiança que els vilatans em van dispensar quan jo tenia un comerç. D’ençà de la meva jubilació, crec que treballar per al poble és la millor manera de correspondre’ls.

  Comentarios
  Multimedia Diari