Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Bones sensacions per encarar la resta de temporada que queda

La Colla Vella Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls van actuar ahir a la nit a la plaça del Blat, en una diada que va durar poc més d’una hora i mitja i on es van veure tres castells de nou i cap gamma extra

11 septiembre 2023 12:02 | Actualizado a 11 septiembre 2023 12:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Puntualitat absoluta. Abans que fossin dos quarts de nou de la nit les dues colles de Valls, Colla Vella Xiquets de Valls i Colla Joves Xiquets de Valls, ja aixecaven els seus pilars de 5 amb les senyeres per commemorar la Diada de Catalunya. Les dues colles arribaven al 10 de setembre amb sensacions molt diferents. La Joves amb una eufòria molt gran després de fer una de les millors actuacions de la seva història a Sant Fèlix, mentre que la Vella amb un sentiment agredolç d’haver pogut estrenar el 2d8sf, però que només quedés en carregat. Per aquest motiu, tenia ganes de recuperar molt bones sensacions, mentre que la Joves pretenia reafirmar-les. Actuació ràpida i sense gamma extra, però amb castells de nou.

El sorteig determinava que la Vella era la primera a començar. Per agafar confiança els de la camisa rosada es decidien pel 4d9f. Un castell que descarregaven sense gaires problemes tot i estar una mica tancat. Tot seguit, era el torn de la Joves de Valls. Els diables vermells començaven l’actuació amb un castell que gairebé ja se saben de memòria; el 3d9f. Aquesta temporada ja l’han descarregat fins a onze cops, mostrant que li tenen molta confiança.

A segona ronda la Vella continuava amb la seva feina de recuperar sensacions. I per aquest motiu apostava pel 4d8a. Un castell amb un canvi al pilar, l’acotxadora, ja que l’habitual no estava disponible. El castell va pujar bé i, un cop el pilar va quedar sol, no va mostrar cap mena de problema. Els de la camisa rosada van poder presumir d’espadat molt ferm i segur. A l’altre costat de la plaça, la Joves de Valls aparcava el 4d9sf i apostava pel 4d9f. Primer en feien un peu desmuntat, ja que no ho veien clar amb els quarts col·locats, i preferien tornar a prendre mides. Després, tiraven amunt el castell, que descarregaven, tot i haver-lo de treballar, especialment, amb la sortida de l’enxaneta. Tot i això el descarregaven amb seguretat.

La tercera ronda començava amb un 5d8 de postal descarregat per la Colla Vella. És el vuitè de la temporada, i ja fa temps que al local d’assaig treballen per poder-lo pujar un pis més. La Joves de Valls acabava la ronda de castells amb el 4d8a. L’estructura del quatre pujava oberta i hi havia alguna rengla que l’havia de treballar de valent, a més el quatre pujava un pèl lent, cosa que feia que els membres del pilar, amb el segon col·locat, haguessin d’esperar a la pinya. Tot i això, el descarregaven i ensenyaven que tenen un bon pd6. Això provocava la celebració per part de la Joves que cantava «i Joves, i Joves, i Joves».

L’actuació acabava amb pilars de mèrit a les dues bandes. La Vella no arriscava més de compte i aparcava el pd8fm. Així doncs, es decidia pel pd7f, un pilar amb un folre molt reduït, semblant a unes manilles. El pilar pujava molt bé i el descarregaven sense cap dificultat aparent. Els diables vermells també es decidien pel pd7f, i aparcaven el pd8fm. Un espadat que descarregaven amb comoditat i també amb un folre reduït, ensenyant que el tenen apamat.

La diada era ràpida i àgil. Amb poc més d’una hora i quart les dues colles castelleres havien descarregat els seus tres castells i els pilars. Es van poder veure tres castells de nou, dos pd7f, dos 4d8a i un 5d8. Una actuació bona per a les dues colles per tenir bones sensacions i encarar el tram de temporada que encara els queda amb Santa Úrsula, a l’octubre, a l’horitzó.

Avui a partir de dos quarts d’una del migdia hi haurà la diada de l’11 de setembre a Tarragona, on es trobaran al Pla de la Seu els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, i els Xiquets del Serrallo. Una actuació prèvia a les de Santa Tecla i a les festes, quan es tornaran a veure a la plaça de la Font.

Comentarios
Multimedia Diari