‘Dos més dos’ convida a reflexionar sobre les relacions de parella

L’obra, de la companyia Absents, es representa al Teatre Tarragona, dissabte dia 10, a les 20.30 hores.

08 abril 2021 11:23 | Actualizado a 08 abril 2021 13:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Pol, la Laura, el Quim i l’Ariadna són dues parelles d’amics. Ells, a més a més, són els socis d’un brillant despatx d’arquitectura. Una nit, el Quim i l’Ariadna confessen als seus amics que són swingers... És a dir, que practiquen l’intercanvi de parelles. La sorpresa del Pol i la Laura, un matrimoni més tradicional, és evident. Però encara els hi faran una altra confessió: volen fer-ho amb ells...

A partir d’aquí neix en la Laura un desig de sortir de la rutina, de descobrir coses noves... i mirarà de convèncer el Pol de què els pot anar bé com a parella provar-ho... Ho aconseguirà? Aquesta és la trama de Dos més dos, l’obra que aquest dissabte dia 10 posarà en escena la companyia Absents al Teatre Tarragona (20.30 hores) i que està recomanada per a públic més gran de 13 anys.

«El públic no pararà de riure i reflexionarà sobre el món de la parella» (Miquel Fernàndez. Director)


«És una comèdia que parla de l ’amistat , l’amor, el desig, la fidelitat, els límits, el sexe i, sobretot, les relacions de parella», explica el director, el Miquel Fernàndez. I es tracta d’una adaptació de la pel·lícula homònima argentina, dirigida per Diego Kaplan i escrita per Daniel Cúparo.

«Durant el confinament, el Josep Maria Piñol, president d’Absents Teatre, i jo, la vam veure i la vam adaptar al teatre, traduïda al català. Vam demanar els drets a l’Argentina per poder-ho fer», comenta en Miquel. Així les coses, la Dos més dos tarragonina està protagonitzada per Montse Adam, Anna Fortuny, el mateix Josep Maria Piñol i Juli Gens.

«Som la primera companyia que estrenem una obra durant la pandèmia i ho fem amb totes les mesures de seguretat, tant entre nosaltres com de cara al públic», explica el Miquel, qui reivindica «una cultura segura». 

L'obra, basada en la pel·lícula homònima argentina dirigida per Diego Kaplan, fa reflexionar sobre l'amistat, l’amor, el desig, la fidelitat, els límits, el sexe i, sobretot, les relacions de parella.

En Miquel fa més de quaranta anys que viu el teatre, primer d’actor i després, de director. «M'agrada molt dirigir», confessa. «Arriba un moment en què algú ha d’assumir aquest rol i després de tants anys  aprens algunes coses que pots transmetre als altres. I la resta també hi confia, que ja és d’agrair».

En aquest sentit, en Miquel ha estat director del Grup d’Amics del Teatre Joan Miracle i del Grup Escènic Atenea, entre altres. Així mateix, ha dirigit amb Thaleia i en el marc del Festival Tarraco Viva va fer Saturnàlia, en el Camp de Mar. No obstant això, destaca que el més important del teatre són «els amics, amb els quals fem pinya i tot ho tirem endavant. És com una família».

Escenari minimalista
Absents va néixer el 1999 a la Mostra de Teatre Jove, un certamen que justament vol impulsar les noves generacions d’intèrprets. Molts anys després, la companyia «de la que sempre ha anat entrant i sortint gent», es manté fent bolos per la ciutat i el territori.

 Aquest dissabte, al Teatre Tarragona, presentaran Dos més dos, amb la qual el Miquel promet al públic que no «pararà de riure durant una hora i mitja». L'obra està dividida en 17 escenes contínues. «És flexible, molt ràpida i dinàmica» i tot succeirà en un escenari que «sorprendrà pel seu minimalisme». En una obra que «farà reflexionar sobre què és el món de la parella».
Entrades a la venda a entrades.tarragona.cat i a taquilles.

Comentarios
Multimedia Diari